Råkostsalat – verdens bedste med rødbeder og gulerødder

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Råkostsalat – verdens bedste med rødbeder og gulerødder

     10
Raakostsalat - verdens bedste med roedbeder og guleroedder

Denne råkostsalat tillader jeg mig at kalde verdens bedste, simpelthen fordi den er så god. Den hører til blandt mine favoritopskrifter, og jeg laver den ofte til frokost med en rest fisk eller grønne frikadeller.

Råkostsalat – verdens bedste med rødbeder og gulerødder er en af mine favoritopskrifter, den er susende let at lave og smager friskt og godt. Råkostsalaten kan varieres i forhold til årstiden og kan anvendes til såvel frokost som aftensmad.

Ingredienser til 2 personer
(som tilbehør)
150 g rødbede
150 g gulerod
150 g persillerod
1 syrligt æble
1 håndfuld løgspirer
4 stilke bredbladet persille
2 spsk panderistede boghvede kerner
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
saft fra 1/2 citron
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Alle rodfrugter rives groft, rødbederne holdes for sig. Æblet skæres i tynde både og vendes med let hånd sammen med de øvrige ingredienser. Rødbederne til sidst, så de ikke farver det hele rødt. Olivenolie og citronsaft piskes med salt og peber og hældes over. Boghvedekernerne ristes gyldne på en varm pande og anrettes sammen med den plukkede eller hakkede persille til sidst på salaten. Salaten er klar til servering, eventuelt med grønne frikadeller eller

Du kan finde opskriften på grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på  bøf uden kød HER

Var du tilfreds med denne opskrift på verdens bedste råkostsalat? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.