Rødbedesalat med Puy linser

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Denne farverige og velsmagende roedbedesalat passer til en delikat frokost eller som tilbehoer til linse- eller lammefrikadeller eller andet

     8
Roedbedesalat med Puy linser

Rødbedesalat med Puy linser. Denne farverige og velsmagende rødbedesalat passer til en delikat frokost eller som tilbehør til linse- eller lammefrikadeller eller andet. Du kan med fordel tilberede salat til to dage, for den kan sagtens holde sig. Fordøjelsen starter ved synet og duften af mad, og denne rødbedesalat sætter særligt fut i mundvand og fordøjelsesenzymer.

Ingredienser til fire personer

4-6 blade grøn grønkål eller spidskål
4-6 blade rødlilla grønkål eller spidskål
6-8 rødbeder, bolcherødbeder eller almindelige rødbeder
1 sød kartoffel
4 gulerødder
1 broccolihoved
2 dl Puy linser
4 dl vand
en håndfuld valnødder
en håndfuld blåbær

Ekstra jomfruolivenolie
Friskhakkede krydderurter, salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl Puy linserne og kog dem i dobbelt vand i 15 minutter. Rengør rødbeder, gulerødder, kartoffel og broccoli. Skær halvdelen af rødbederne i tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Skær resten af rødbederne samt den søde kartoffel og gulerødderne i mindre stykker, som bages i ovnen i 15 minutter ved 175 grader. Når de er kølet af, vendes de i ekstra jomfruolivenolie, friskhakkede krydderurter, salt og peber.

Skyl og afrib grønkålen og riv den i mindre stykker eller skær spidskålen i ultra tynde skiver, eksempelvis på et mandolinjern. Skyl og del broccolien i små buketter og damp dem i to minutter og lad dem køle af. Derefter blandes samtlige ingredienser til en salat, der drysse med hakkede valnødder og friske blåbær.

Dressing

2 dl Acido eller mandelfløde
1 spsk sennep
Friskhakkede krydderurter
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Rør samtlige ingredienser sammen og server til salaten. Du kan også vælge at servere salaten med en god pesto, broccolicreme eller med ærtepure.

Var du tilfreds med denne opskrift på Rødbedesalat med Puy linser? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.