Salat med svampe og rosenkål

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Salat med svampe og rosenkaal er en rigtig efteraars- eller vintersalat, der fint kan serveres lun

     9
Salat med roedloeg og svampe

Salat med svampe og rosenkål er en rigtig efterårs- eller vintersalat, der fint kan serveres lun. Jeg elsker svampe, og her har jeg brugt kantareller, bøgehatte, shiitakesvampe. En dejlig blanding …Denne opskrift stammer fra Claus Dalby’s bog SLANK, hvor han fortæller, hvordan han har tabt 40 kilo på 40 uger med grøn og plantebaseret mad, herunder denne salat med svampe og rosenkål.

Ingredienser til 4 personer

350 g små kartofler
350 g blandede svampe
100 g zittauerløg
2 fed hvidløg
ekstra jomfruolivenolie til stegning
uraffineret salt og peber
250 g rosenkål
100 g grønkål
evt. spirer til pynt (her solsikkespirer)

Dressing
4 spsk økologisk ekstra jomfru olivenolie
1 spsk citronsaft
1 fed presset hvidløg
1 tsk sennep
1 tsk rørsukkersalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i letsaltet vand og afkøl dem i en skål. De skal have lov til selv at køle af. Hæld ikke koldt vand over for at fremme processen; så bliver kartoflerne vandede. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget og pres hvidløget. Steg løgene og svampene i olie og krydr med salt og peber.
Skær rosenkålene i halve og steg dem på panden med snitfladen ned. Ryst panden efter et minut eller to og steg videre et minuts tid. Det er vigtigt, at rosenkålene bevarer biddet. Hak grønkålen forholdsvis fint, evt. i en foodprocessor. Bland kartofler, svampe, rosenkål og grønkål i skålen.

Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg og ryst dem godt sammen. Bland dressingen med ingredienserne i skålen. Anret som vist og pynt evt. med spirer. Kværn evt. peber over.

Du kan få et smugkig ind i Claus’ bog i dette magasin HER
Du kan finde opskriften på salat med limabønner og rødløg HER
Du kan finde opskriften på Claus Dalby’s hjemmebagte rugbrød HER
Du kan læse min omtale af Claus Dalby’s bog SLANK HER

Var du tilfreds med denne opskrift på denne salat med limabønner og rødløg? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.