Varm Rødkålssalat – Opskrift på Varm Rødkålssalat

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Varm Rødkålssalat – Opskrift på Varm Rødkålssalat

     3
varm roedkaalssalat

Opskriften på varm rødkålssalat er let at lave og smager super godt. Salaten kan sagtens nydes koldt, hvis det foretrækkes. Prøv den!

Denne opskrift på varm rødkålssalat er let og delikat, og den smager fantastisk sammen med eksempelvis grøntsagsfrikadeller eller almindelige frikadeller. Salaten kan også sagtens nydes kold eller laves i en stor portion og gemmes til frokost næste dag.

Ingredienser 4 prs.:

½ fint snittet rødkål
1 – 2 madæbler i små tern
2 – 6 figner i strimler
50 g hakkede valnødderkerner
Jomfrukokosolie

Dressing:
Saften af 1 citron
Saften af 1 appelsin
100 g ribsgele (saft kan bruges)
1 spsk honning
2 tsk dijonsennup
Flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rengør og snit rødkålen ultra fint. Svits den i jomfrukokosolie, eventuelt tilsat lidt vand, i cirka 10 min, så den stadig har bid.
Lad den køle af. Skær madæbler, figner og valnødder i små stykker. Pisk dressingen sammen og hæld den over den lune, men let afkølede rødkålssalat. Lad salaten trække lidt før servering og server lun til f.eks. nøddesteg, grøntsagsfrikadeller, græske frikadeller, lam eller fjerkræ. Anvender du økologiske ingredienser, så smager det bedre og du undgår unødig kemi.

Til varm rødkålssalat kan jeg anbefale:
Sunde Grøntsagsfrikadeller
Lækre Græske Frikadeller

Var du glad for denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt nye spændende opskrifter hver måned.