Grønkåls chips

20 nov, 2023 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Grønkåls chips er sunde snacks eller sundt tilbehør til aftensmaden. De er lette at tilberede og smager fantastisk godt.

Ingredienser
400 g grønkål
cirka 50 g parmesanost
Tørrede chiliflager (kan udelades)
Ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Rengør grønkålen, strip den fra stængelen og vend kålen i olivenolie, chiliflager og salt og peber. Bag kålen i ovnen på en bageplade med bagepapir i cirka 10 minutter ved 180 grader, indtil grønkålen er sprød. Server med ekstra olivenolie og flager af parmesanost Kan nydes som .

Du kan servere grønkåls chips som en snack eller som tilbehør til aftensmaden eller som selvstændig frokostret med et godt stykke brød til. Jeg kan anbefale dig at prøve det, for det smager fantastisk godt, selvom de sprøde grønkål godt kan se lidt kedelige ud.

Du kan finde opskriften på Grillet blomkål med estragonpesto HER
DU kan finde opskriften på Laks med blomkål og bearnaise HER
Du kan finde opskriften på Grønkålssalat med søde kartofler HER
Du kan læse, hvorfor kål er så sundt HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Grønkåls chips? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!