Glutenfri surdej – nem og lækker opskrift

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Glutenfri surdej – nem og lækker opskrift

     1

De lækreste brød bages med surdej, og denne glutenfri surdej er et fremragende alternativ til dem, der foretrækker en glutenfri kost.

Ingredienser til glutenfri surdej

  • 1 dl havremel eller groft rismel + 1 dl havremel eller rismel
  • 2 dl vand + 1 dl vand
  • 1/2 tsk honning
  • 1 tsk æbleedikke

Bland 1 dl mel og 1 dl vand med honning og æbleedikke i et glas. Rør med en finger eller træske (ikke metal). Lad blandingen stå utildækket på køkkenbordet og rør rundt hver dag.

Næste dag tilsætter du yderligere mel og vand og lader det stå yderligere to dage, til det bobler og dufter surt. Allerede efter et par dage vil du opleve, at det bobler lystigt. Det tager 4-6 dage at lave en god surdej. Opbevar herefter surdejen i køleskab.

Andre glutenfri brød

Se mit glutenfri rugbrød
Og mine lækre glutenfri boller
Og dejlige glutenfri teboller

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri surdej? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit gratis Madforlivet nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil.

Brug for hjælp til fordøjelsen og inspiration til glutenfri surdej og andet glutenfrit bagværk? Jeg har udgivet en ny bog!

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som udkommer på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.