Varm Rødkålssalat – Opskrift på Varm Rødkålssalat

2 apr, 2008 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Denne opskrift på varm rødkålssalat er let og delikat, og den smager fantastisk sammen med eksempelvis grøntsagsfrikadeller eller almindelige frikadeller. Salaten kan også sagtens nydes kold eller laves i en stor portion og gemmes til frokost næste dag.

Ingredienser 4 prs.:

½ fint snittet rødkål
1 – 2 madæbler i små tern
2 – 6 figner i strimler
50 g hakkede valnødderkerner
Jomfrukokosolie

Dressing:
Saften af 1 citron
Saften af 1 appelsin
100 g ribsgele (saft kan bruges)
1 spsk honning
2 tsk dijonsennup
Flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rengør og snit rødkålen ultra fint. Svits den i jomfrukokosolie, eventuelt tilsat lidt vand, i cirka 10 min, så den stadig har bid.
Lad den køle af. Skær madæbler, figner og valnødder i små stykker. Pisk dressingen sammen og hæld den over den lune, men let afkølede rødkålssalat. Lad salaten trække lidt før servering og server lun til f.eks. nøddesteg, grøntsagsfrikadeller, græske frikadeller, lam eller fjerkræ. Anvender du økologiske ingredienser, så smager det bedre og du undgår unødig kemi.

Til varm rødkålssalat kan jeg anbefale:
Sunde Grøntsagsfrikadeller
Lækre Græske Frikadeller

Var du glad for denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt nye spændende opskrifter hver måned. 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!