Vegetarisk karryret med blomkål

17 okt, 2016 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Vegetarisk karryret med blomkål smager susende godt og giver varme på en kold efterårsdag. Retten er let at lave og er fyldt med skønne, fiberrige grønsager. Vegetarisk karryret med blomkål kan anbefales også til børn, så krydrer du den blot derefter. Opskriften stammer fra Ditte Ingemanns bog Vegetar.

Ingredienser 2-4 personer

Karrypasta

1 lille rødløg
10 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
10 g frisk gurkemeje
2 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk kanel
4 tørrede limeblade
1 spsk tomatpuré
kokosolie til stegning
1 ds hakkede tomater
1 ds kokosmælk
150 g frosne ærter
75 g frisk spinat
limesaft

Marineret blomkål

5 spsk yoghurt naturel
2 tsk garam masala
1 tsk havsalt
1 tsk chiliflager
saft af 1 lime
500 g blomkål

Topping

4 spsk usaltede cashewnødder

Fremgangsmåde

Pil hvidløg og rødløg og skær det i kvarter. Kom dem i en minihakker eller blender sammen med alle de øvrige ingredienser til karrypastaen og kør det hele godt sammen til en lind konsistens. Varm 1 spsk kokosolie op i en gryde og svits pastaen heri et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og kokosmælk, og lad saucen simre ved svag varme i ca. 1 time.

Lav imens de bagte blomkålsbuketter: Rør yoghurt, garam masala, salt, chili og limesaft sammen. Skær blomkålen ud i små buketter og vend dem rundt i marinaden – lad det marinere i cirka 30 minutter. Bred blomkålen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Smag saucen til efter 1 time og tilsæt evt. mere limesaft, salt og chili. Kom ærter, renset og grofthakket spinat og de bagte blomkålsbuketter i og lad det hele simre videre i cirka 10 minutter. Rist cashewnødderne på en tør, varm pande, til de er gyldne og sprøde – tilsæt en smule salt, og retten er klar til servering.

Du kan finde opskriften på vegetarburger HER
Du kan finde opskriften på indisk karrysuppe HER
Du kan læse mere om bogen Vegetar HER

Var du tilfreds med denne opskrift på vegetarisk karryret med blomkål? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!