Pocherede æg

Forsiden Inspiration og Oplevelser Pocherede aeg er sunde og en optimal måde at tilberede aeg paa

     4

Pocherede æg smager godt, og der er også sundhedsmæssige gevinster ved at pochere sine æg. Pocherede æg er en spise og pochering en sund måde at tilberede sine æg på.

Æg er rige på det sunde stof cholin, der let kan ødelægges af for hård varmebehandling. Også på grund af ægs høje indhold af gode fedtstoffer, har tilberedningen indflydelse på, hvordan de påvirker kroppen. Det handler om at undgå fedtoxidation. Oxiderede, raffinerede eller hårdt tilberedte fedtstoffer, som eksempelvis æggepulver, kan nemlig gøre mere skade end gavn i kroppen.

Nænsomt blødkogte og pocherede æg er sundere end eksempelvis scrambled eggs (røræg) og spejlæg. Gå også i en stor bue udenom færdigt bagemix, pandekagemix, vaffelmix eller andre produkter, der indeholder æggepulver. Prøv for eksempel denne lækre opskrift lækre fiberpandekager her i bogen, de er lette at lave, og hvis du tilbereder dem ved lave temperaturer, så er de også supersunde.

Det er let at pochere æg. Du kan slå det hele æg ud i en gryde med kogende vand. Når vandet koger, så rør rundt i det, så der er bevægelse i vandet og slå forsigtigt ægget ud i vandet. Du kan eventuelt lidt samle hviden om blommen med en gaffel. Ægget skal pochere i cirka 5 minutter, hvis du ønsker en smilende blomme. Du kan også købe æggepochere i forskellige varianter, som du kan slå ægget ud i og sætte ned i vandet, så er der mere styr på, at du får en fin form på dine pocherede æg.

Husk at vælge økologiske æg fra høns, der har et godt hønseliv, og som får god mad. Sådanne æg smager ikke alene bedre, de er også mere næringsrige end konventionelle æg fra burhøns.

Du kan finde opskriften på Avocadomorgenmad med pocherede æg HER
Du kan finde opskriften på Eggs Benedict HER
Du kan finde opskriften på spinatpandekager HER
Du kan læse mere om æg som en supersund fødevare HER
Du kan læse mere om pochering af æg HER

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.