Puy linser – derfor er Puy linser sunde

18 jul, 2017 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Puy linser – derfor er Puy linser sunde. Hvis du endnu ikke har fået øjnene op for Puy linser, så kan nedenstående information forhåbentlig hjælpe. For Puy linser er små, grønne og proteinrige frø fra bælgfrugter, der er særdeles lette at håndtere i køkkenet, fordi de ikke skal udblødes som andre bønner og linser skal det, men blot skylles og koges i 15 minutter. De er dermed lynhurtige at tilberede og udgør således et billigt, næringsrigt og sundt alternativ til bøffen eller frikadellen.

De små linser er langt fra kedelige, selvom de i sig selv ikke smager af så meget. Krydres de godt, så udgør de et oplagt valg til eksempelvis salater, grønsagsfrikadeller, vegetariske gryderetter, supper og mange andre retter. De er et suverænt og billigt alternativ til kød, og der er udover sundhedsmæssige gevinster også miljømæssige gevinster ved engang imellem at sætte Puy linser på menuen.

De grønne Puy linser hedder egentlig Le Puy linser, for de stammer fra Frankrig, nærmere bestemt området Le Puy i Auvergne. De anvendes ofte i franske gryderetter og udmærker sig ved at være mere sprøde og mindre melede i smagen end andre bønner og linser. Puy linser kan let indgå som et vegetabilsk og sundt indslag i din daglige mad, de har nemlig et højt indhold af protein, kulhydrat og kostfibre, og så indeholder de også en lang række gavnlige vitaminer og mineraler, heriblandt kalium, fosfor, jern og zink samt B-vitaminer, som alle hjælper og understøtter din krops balancer.

Vælger du at anvende Puy linser i din madlavning, så vil du også opleve, at de er såvel billige som mættende. Du får ganske enkelt masser af mad, næring og mæthed for pengene. Der er masser af muligheder for at anvende Puy linser i dine daglige madretter, og du kan også prøve denne lækre dip, der fungerer suverænt som tilbehør til grønsagsstænger. Kog Puy linserne i dobbelt tid, så de er helt bløde og møre, det tager cirka 30 minutter. Blend dem derefter med ekstra jomfru olivenolie, hvidløg og krydderurter. Det er super nemt og virkelig lækkert. Har du fået lyst til at prøve de sunde og næringsrige Puy linser af, så kan du finde en række opskrifter med Puy linser via nedenstående links.

Du kan finde opskriften på vegetariske linsefrikadeller HER
Du kan også finde opskriften på vegetarburger med linsebøf HER
Se også min opskrift på kålsalat med linser HER
Prøv eventuelt den lækre grønkålswok med pastinakker, chorizo og linser HER

Var du tilfreds med denne artikel om Puy linser? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!