Ny viden og forskning om inflammation

19 okt, 2019 | Viden og Forskning

Mange danskere har for høje inflammationsniveauer, hvilket kan være en tikkende bombe under indre sundhed og balance.

Høje inflammationsniveauer indgår i udviklingen af en lang række sygdomme som eksempelvis hjertekarsygdomme, diabetes og gigt, men også udvikling af kræft, tarmsygdomme og Parkinsons forbindes i dag med for høje inflammationsniveauer. Læs mere om inflammation og antiinflammatorisk livsstil.

Det er muligt at spise sig fra for høje inflammationsniveauer. Det handler om antiinflammatorisk mad, men også faktorer som stress, manglende nattesøvn, tobak og alkohol spiller en rolle for graden af inflammation i kroppens væv.

Inflammation er en betændelseslignende tilstand, der opstår som reaktion på noget, der irriterer eller aktiverer immunforsvaret. Det kan hjælpe os, men det kan også gøre det modsatte. Problemerne kan opstå hvis graden af inflammation bliver for voldsom og for langvarig.

Meget tyder nu på, at vores valg af mad, og madens indhold af plantenæringsstoffer, påvirker vores tarmbakterier, der igen påvirker inflammationsgraden. Maden er således en afgørende faktor i forhold til udvikling af degenerative sygdomme, hvor inflammation er den udløsende faktor. Omvendt kan indtag af mad, rig på plantenæringsstoffer og fibre, påvirke tarmens mikrobiota positivt og dermed modvirke inflammation og degenerative sygdomme.

Ifølge den seneste forskning tyder meget på, at langt de fleste sygdomme har samme fællesnævner, nemlig en høj grad af inflammation eller betændelse i kroppens væv. Derfor kan alle behandlingstiltag med fordel følges op af anbefalinger om en understøttende antiinflammatorisk mad og levevis. Det omfatter også optimering af tarmbiotaen.

Referencer:
J. Internal Medicine, 2018, Sept 12
Goda Y, Hoshino K, Akiyama H, et al.; “Constituents in watercress: inhibitors of histamine release from RBL-2H3 cells induced by antigen stimulation”; Biol Pharm Bull. 1999;22(12):1319-1326.
Kaiser P, Youssouf MS, Tasduq SA, et al.; “Anti-allergic effects of herbal product from Allium cepa (bulb).”; J Med Food. 2009;12(2):374-382. doi:10.1089/jmf.2007.0642.

Anden inspiration

Du kan tage Madforlivets Blodsukkerkur – et e-kursus med 7 moduler helt GRATIS HER
Du kan finde opskriften på den antiinflammatoriske gurkemejedrik Golden milk.
du kan også prøve den antiinflammatoriske te.

Se også resten af mine antiinflammatoriske opskrifter.

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!