Ny viden og forskning om inflammation

Forsiden Viden og Forskning Ny viden og forskning om inflammation

     3
Antiinflammatorisk – ny viden om inflammation

Antiinflammatorisk – ny viden om inflammation sætter fokus på ny viden om sammenhængen mellem tarmbiota og inflammationsgraden og hvad du selv kan gøre for at opnå balance og indre sundhed.

Mange danskere har for høje inflammationsniveauer, hvilket kan være en tikkende bombe under indre sundhed og balance.

Høje inflammationsniveauer indgår i udviklingen af en lang række sygdomme som eksempelvis hjertekarsygdomme, diabetes og gigt, men også udvikling af kræft, tarmsygdomme og Parkinsons forbindes i dag med for høje inflammationsniveauer. Læs mere om inflammation og antiinflammatorisk livsstil.

Det er muligt at spise sig fra for høje inflammationsniveauer. Det handler om antiinflammatorisk mad, men også faktorer som stress, manglende nattesøvn, tobak og alkohol spiller en rolle for graden af inflammation i kroppens væv.

Inflammation er en betændelseslignende tilstand, der opstår som reaktion på noget, der irriterer eller aktiverer immunforsvaret. Det kan hjælpe os, men det kan også gøre det modsatte. Problemerne kan opstå hvis graden af inflammation bliver for voldsom og for langvarig.

Meget tyder nu på, at vores valg af mad, og madens indhold af plantenæringsstoffer, påvirker vores tarmbakterier, der igen påvirker inflammationsgraden. Maden er således en afgørende faktor i forhold til udvikling af degenerative sygdomme, hvor inflammation er den udløsende faktor. Omvendt kan indtag af mad, rig på plantenæringsstoffer og fibre, påvirke tarmens mikrobiota positivt og dermed modvirke inflammation og degenerative sygdomme.

Ifølge den seneste forskning tyder meget på, at langt de fleste sygdomme har samme fællesnævner, nemlig en høj grad af inflammation eller betændelse i kroppens væv. Derfor kan alle behandlingstiltag med fordel følges op af anbefalinger om en understøttende antiinflammatorisk mad og levevis. Det omfatter også optimering af tarmbiotaen.

Referencer:
J. Internal Medicine, 2018, Sept 12
Goda Y, Hoshino K, Akiyama H, et al.; “Constituents in watercress: inhibitors of histamine release from RBL-2H3 cells induced by antigen stimulation”; Biol Pharm Bull. 1999;22(12):1319-1326.
Kaiser P, Youssouf MS, Tasduq SA, et al.; “Anti-allergic effects of herbal product from Allium cepa (bulb).”; J Med Food. 2009;12(2):374-382. doi:10.1089/jmf.2007.0642.

Anden inspiration

Du kan tage Madforlivets Blodsukkerkur – et e-kursus med 7 moduler helt GRATIS HER
Du kan finde opskriften på den antiinflammatoriske gurkemejedrik Golden milk.
du kan også prøve den antiinflammatoriske te.

Se også resten af mine antiinflammatoriske opskrifter.

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.