Ekstrakt fra røde ris har kolesterolsænkende effekt

Forsiden Viden og Forskning Ekstrakt fra roede ris har kolesterolsaenkende effekt. Vidste du, at roede ris, der i oevrigt smager helt fantastisk godt, indeholder et stof, der effektivt kan regulere dine kolesterolniveauer, ovenikoebet helt naturligt og bivirkningsfrit. Ekstrakt fra roede ris har i studier...

     8
Ekstrakt fra roede ris har kolesterolsaenkende effekt

Ekstrakt fra røde ris har kolesterolsænkende effekt. Vidste du, at røde ris, der i øvrigt smager helt fantastisk godt, indeholder et stof, der effektivt kan regulere dine kolesterolniveauer, ovenikøbet helt naturligt og bivirkningsfrit. Ekstrakt fra røde ris har i studier og i praksis vist sig særdeles effektiv i reguleringen af kolesterolniveauerne.

Det er stoffet monakolin K fra røde ris, der indirekte kan regulere kolesteroldannelsen ved at påvirke enzymet HMG-CoA-reduktase. Monakolin k har samme kemiske struktur som det syntetiske lægemiddel lovastatin, der anvendes som kolesterolsænkende medicin, de såkaldte statiner.

Ekstraktet fra de røde ris er rødt, også efter, at det er fermenteret med gærsvampen Monascus purpureus. Røde gærris indeholder også naturligt en række umættede fedtsyrer og plantenæringsstoffer. Det er dog stoffet monakolin K, der hjælper kroppen med at regulere kolesterolniveauerne ved at sænke LDL kolesterolniveauerne og hæve HDL kolesterolniveauerne.

Flere studier, heraf også dobbeltblindede, randomiserede og kontrollerede placebostudier, har vist, at ekstrakt fra fermenterede røde ris effektivt og bivirkningsfrit kan sænke LDL kolesterolniveauerne. Der blev ikke rapporteret om ubehag eller bivirkninger ved indtag blandt deltagerne i forsøgene, men gravide og ammende skal ikke spise ekstrakt fra røde ris.

Der er stor forskel på kvaliteterne af de kosttilskud, der udbydes med ekstrakt af røde ris. Indholdet af monakolin K kan variere meget, nogle produkter er ovenikøbet tilsat syntetisk e-vitamin (dl-alpha-tokoferol), hvilket kan forekomme underligt (du kan læse mere om e-vitamin via linket herunder), andre er ikke produceret under pharmaceutisk kontrol etc. Jeg har kigget på udbuddet, og umiddelbart er der to produkter, der skiller sig ud. Cholessin Rød gærris fra Pharma Nord:

eller 
Solgars røde gærris, der er stærkere end Cholessin. Begge er rigtig gode bud, hvis du vil prøve ekstrakt fra røde gærris af i forhold til regulering af kolesterolniveauerne.

Jeg kender en del mennesker, der på ganske kort tid har fået deres LDL kolesterolniveauer sænket ved at tage ekstrakt af røde ris. Det er let og for de fleste helt bivirkningsfrit. Du skal afhængig af dine niveauer og hvilket produkt du vælger, tage 1-3 tabletter dagligt. Suppler gerne med en højkvalitets multivitaminmineraltablet, fx Nature’s Own, Terra Nova eller Life Extension multi. Det kan også være en fordel at supplere med 100-200 mg CoQ10 hver dag. CoQ10 er vigtigt for kroppens energiproduktion og er godt for hjertesundheden, og jeg foretrækker personligt Pharma Nords Bio Active Ubiquinol. Det kan du også læse mere om herunder.

Såvel Cholessin som Solgar er produceret under pharmaceutisk kontrol og kontrolleres for miljøgifte som citrinin, aflatoxin, dioxiner og tungmetaller.

Du kan læse kolesterol og hvordan du selv kan balancere dine kolesterolniveauer HER
Du kan læse om kolesterolskandalen HER
Du kan læse mere om CoQ10 og hjertesundhed HER
Du kan læse mere om vitaminer og mineraler HER
Du kan læse mere om e-vitamin HER

Referencer:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531716302317
https://nutritionreview.org/2013/04/lipid-lowering-effects-red-yeast-rice-extract/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4252522/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4252522/

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.