Kan Hjerne og Tro Helbrede?

Forsiden Viden og Forskning Kan Hjerne og Tro Helbrede?

     7
Kan hjerne og tro Helbrede

Vores tanker, tro og overbevisninger påvirker vores fysiske krop, og jo før disse aspekter inddrages i behandlingen af sygdomme i Danmark, jo bedre,
for vi besidder enorme ressourcer, der kan hjælpe os – helt uden bivirkninger.

Vores tanker, vores tro og vores overbevisninger har afgørende betydning for vores fysiske indre, og dermed for sundhed eller sygdom. Hvorfor inddrages disse aspekter ikke i behandlings-tilbuddene i Danmark?

Placeboforsker ved Aarhus Universitet Lene Vase har påvist, at din forventning og din tiltro til den behandling du modtager – kan have helt afgørende effekt for din helbredelse. Så, går du  rundt og tror, at placebo effekten kun er de cirka 30%, som vi hidtil er blevet informeret om, så kan du godt tro om igen. For forskning i placebos effekt viser, at vores tro på behandlingens effekt.kan have helt afgørende indflydelse på, om du bliver rask eller ej. Lene Vase formidler sin forskning med dyb overbevisning, og den påviser, at du rent faktisk i mange tilfælde kan tænke dig raskere. Lene Vase burde efter min mening tildeles al den forskningsstøtte, der skønnes nødvendig for at belyse dette interessante emne yderligere. Denne afgørende faktor burde indgå som en naturlig del af pensum på medicinstudiet, for det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan din læge eller behandler formidler budskabet i relation til behandling eller overlevelse, når sygdom rammer.

Vores hjerne er fantastisk, den er neuroplastisk og former sig efter den måde vi lever og spiser på. Og det er altså ikke sukker, cola, hvidt brød og fast food hjernen trives og udvikles på. En sådan madplan kan derimod føre lige lukt til udvikling af “Homo Obesus” (fedme mennesket), der kan være næste step i vores evolution. Forarbejdet og sukkerrig mad kan påvirke din udnyttelse af hjernens kapacitet og muligheder negativt, og indføring af gode, økologiske råvarere, masser af grønsager og sunde fedtstoffer, suppleret af vitaminer, mineraler og fiskeolie af høj kvalitet kan have meget stor positiv betydning for vores indlæringsevne, koncentrationsevnen og velbefindende.

Så vil du gerne have fuld udnyttelse af din hjernes fantastiske muligheder, så skal du sørge for en stabil energitilførsel ved at spise groft og grønt, få gode upolerede fedtstoffer hver dag, gode proteiner fra økologiske dyr, der har levet et godt liv, bønner og linser samt motionere tilstrækkeligt.

Til spørgsmålet om tro kan helbrede, vil jeg svare et personligt rungende JA. Såvel det du spiser som det du tænker har stor betydning for din sundhed, og dine overbevisninger påvirker din indre biokemi og afspejler sig i dine handlinger. Vi ved det måske egentlig godt alle sammen, men denne tilgang til sundhed eller sygdom har været overset og negligeret i alt for mange år. Vi har grebet til operation og medicin som løsningen på vores dårligdomme, men vi har altså et supplement hertil – oven i købet lige ved hånden og helt gratis og bivirkningsfri – en indre helbredende kraft, der kan anvendes, hvis bare vi er opmærksomme på at aktivere den.

En god nattesøvn er også afgørende for, at du kan udnytte din hjernes fulde potentialer. Det kan du læse mere om HER
Du kan læse mere om The Bliss point HER
Du kan læse mere om sammenhængen imellem kemi i maden og overvægt HER
Du kan læse mere om økologiske grønsager er sundere end konventionelle HER
Du kan læse mere om, hvordan pesticider skader børns hjerner HER 
Du kan læse mere om, hvordan god og sund mad fremmer humøret HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.