Blomkålspizza

11 jun, 2017 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne blomkålspizza smager fantastisk godt, pizzabunden er som navnet antyder lavet af blomkål. Det betyder, at denne blomkålspizza er både glutenfri og vegetarisk og fyldt med skønne, nærende, smagfulde og fiberrige grønsager. Blomkålspizza er let at lave og du kan lave store eller mindre pizzaer, afhængig af situationen.

Ingredienser til 2 pizzaer, cirka 26 cm dia.

Bund:
1 blomkålshoved cirka 600 g
4 æg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk loppefrøskaller
6 spsk reven parmesan
6 spsk blendede mandler
2 spsk hakkede, blandede krydderurter som eksempelvis basilikum, oregano eller persille
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fyld:
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
friske asparges
Frisk reven parmesanost
1 dl tomatsauce

Fremgangsmåde

Tænd for ovnen og sæt den på 240-250 grader. Kom samtlige ingredienser til bunden i en blender eller food processor og blend dem grundigt sammen. Bred dejen ud på en bageplade, dækket af bagepapir, og form to pizzabunde på cirka 26 cm i diameter (eller flere mindre) med hænderne. Bundene skal være cirka 1/2 – 1 cm i højden, disse er tykkere end normale pizzabunde og bliver heller ikke sprøde på samme måde som almindelige pizzaer, men de smager rigtig godt og mætter fortrinligt.

Forbag bundene i 15-18 min ved 240-250 grader, eller indtil de er gyldne.

Fordel fyldet på bundene, du kan anvende andre former for fyld end de her nævnte; eksempelvis tomater, champignon, kartofler, (chorizopølse, så er den ikke hverken vegetarisk eller glutenfri) etc. Riv parmesanosten over, når fyldet er lagt på og bag blomkålspizzaen i 8-10 minutter ved 240-250 grader til den er færdig.

Du kan finde opskriften på sund pizza HER
Du kan også finde opskriften på Glutenfri pizza
Du kan finde video og opskrift på grøn pizza på 5 minutter HER

Var du tilfreds med denne opskrift, så klik gerne “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig  mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!