Opskrift på Glutenfri Banankage

18 jun, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på glutenfri banankage er let at bage og smager virkelig godt. Den kan serveres som hygge en søndag eftermiddag eller kombineres med en udflugt eller som et lille supplement til madpakken.

Kagen kan også bages mælkefrit, men tåler du fint både gluten og mælk, så kan du erstatte rismel med sigtet spelt og blot anvende mælkeprodukter som anført. God fornøjelse.

Ingredienser til glutenfri banankage

250 g groft rismel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g god økologisk chokolade hakket i små stykker (evt. mælkefri)
100 g groft hakkede valnøddekerner
50 g gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfruolivenolie
50 g Skyr eller Acido, alternativt fåreyoghurt
2 dl. kokossukker, muscovadosukker eller honning
2 æg
2 store modne bananer som mos
2 spsk. citron- eller appelsinsaft
korn fra 1 stang vanille
1 tsk. ægte Sri Lanka kanel
1 tsk. kardemomme (gerne friskmortede kardemommekorn)

Fremgangsmåde – sådan laver du dejen og bager kagen

Forvarm ovnen til 180 grader. Rør de første 4 ingredienser sammen. Bland den hakkede chokolade og valnødderne sammen med lidt af melblandingen. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene et ad gangen.

Tilsæt herefter Acido, bananmos, citronsaft og krydderier og til sidst melblandingen under stadig piskning. Kom 1/3 af dejen i en beklædt eller smurt brødform (2 l) drys med ½ af chokolade / nøddeblandingen, yderligere 1/3 af dejen og det sidste af choko/nødde blandingen og dæk til sidst med den sidste dej.

Kør en kniv igennem brødet i sik-sak mønster og stil brødet i ovnen. Bag ved 180 grader i ca. 60 minutter.

Interesseret i at leve glutenfrit? Se vores mange gode råd til et glutenfrit liv samt flere glutenfri opskrifter.

Alternativer til glutenfri banankage kan være:
Denne lækre Glutenfri Æblekage
Eller disse sunde Glutenfri Rabarbermuffins

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev

Brug for hjælp til fordøjelsen og glutenfri inspiration? Jeg har udgivet en ny bog om tarmsundhed og glutenholdig mad

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som udkommer på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!