Glutenfri teboller

17 jan, 2019 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Glutenfri teboller, der er luftige og lækre. Der er faktisk tale om en multidej, for dejen kan bruges til flere forskellige slags bagværk. Den kan trylles til lækre, luftige teboller, men også til kringle, brunsviger, kanelsnegle eller noget helt femte, som du selv opfinder.

Opskriften stammer fra bogen Helt uden gluten, skrevet af Mette Marie Viscor og Katrine Rosamunde Virring. Du kan læse min omtale af deres bog ved at klikke på linket herunder.

Bagværket fra denne opskrift skal blot spises samme dag, det er bagt, da det er bagt med smør og derfor hurtigt bliver tørt. Alternativt kan du fryse bagværket og lune det på dagen, hvor det skal spises.

Ingredienser til 8-10 teboller

2½ dl mælk (ko- eller plantemælk)
1 tsk æblecidereddike
25 g gær
25 g loppefrøskaller
150 g blødt smør (Fx. Naturmælk smør eller laktosefri)
2 æg
2 spsk rørsukker
1 tsk vaniljepulver
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk havsalt
100 g majsstivelse
150 g rismel
æg til pensling

Fremgangsmåde

Lun mælken i en kasserolle, til den er fingervarm, kom den i en røreskål og tilsæt eddike, gær og loppefrøskaller og bland det sammen med et piskeris. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen på røremaskinen i ca. 10-15 minutter. Læg et rent viskestykke over dejen og lad den hæve på et lunt sted i ca. 1 time.
Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Del dejen i ca. 10-12 stykker, form dem til runde boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 16-18 minutter, til de er gyldne. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

OBS: Smørret smeltes ikke, da det giver en tung og fedtet dej.
Dejen kan fyldes med hakket chokolade eller rosiner. Chokoladeboller og rosinboller er slet ikke værst!

Du kan finde min omtale af bogen Helt uden gluten HER
Du kan finde opskriften på glutenfri gulerodsboller HER
Du kan finde opskriften på glutenfri kanelsnegle, sødet med dadler HER
Du kan finde opskriften på glutenfri valnøddeboller med kastanjemel HER
Du kan læse mere om, hvordan du bager glutenfrit HER

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri teboller? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!