Opskrift på Glutenfri Vanillekranse

2 dec, 2010 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Disse glutenfri vanillekranse er lækre, sprøde og fantastisk som det søde alternativ til kaffen eller som hyggesnack om aftenen.

Ingredienser til glutenfri vanillekranse

  • 50 g mandler
  • 75 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g hirsemel
  • 20 g maizena majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • Korn af 1 stang vanille

Fremgangsmåde – sådan forbereder og bager du dine glutenfri vanillekranse

Smut mandlerne og hak dem fint. Rør sukker og smør godt i røremaskine og tilsæt ægget og rør til sukkeret er opløst. Bland de øvrige ingredienser i dejen og rør den i maskine ca. 8-10 minutter.

Rul dejen ud i blyantstynde ringe og form dem som kranse. Tryk med en gaffel langs kanten, så der dannes et mønster. Du kan også køre dejen igennem en kødhakker eller en dejsprøjte med stjernespids.

Bage de glutenfri vanillekranse ved 200 grader i ca. 8 min.

Vi har masser af anden inspiration, hvis du er interesseret i at leve glutenfrit.

Inspiration: Andre glutenfri kager

Se også gerne denne opskrift på mine glutenfri brownies.

Eller disse lækre glutenfri kanelsnegle.

Eller hvad med disse skønne glutenfri muffins.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tilmeld dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!