Opskrift på Glutenfri Vanillekranse

2 dec, 2010 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Disse glutenfri vanillekranse er lækre, sprøde og fantastisk som det søde alternativ til kaffen eller som hyggesnack om aftenen.

Ingredienser til glutenfri vanillekranse

  • 50 g mandler
  • 75 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g hirsemel
  • 20 g maizena majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • Korn af 1 stang vanille

Fremgangsmåde – sådan forbereder og bager du dine glutenfri vanillekranse

Smut mandlerne og hak dem fint. Rør sukker og smør godt i røremaskine og tilsæt ægget og rør til sukkeret er opløst. Bland de øvrige ingredienser i dejen og rør den i maskine ca. 8-10 minutter.

Rul dejen ud i blyantstynde ringe og form dem som kranse. Tryk med en gaffel langs kanten, så der dannes et mønster. Du kan også køre dejen igennem en kødhakker eller en dejsprøjte med stjernespids.

Bage de glutenfri vanillekranse ved 200 grader i ca. 8 min.

Vi har masser af anden inspiration, hvis du er interesseret i at leve glutenfrit.

Inspiration: Andre glutenfri kager

Se også gerne denne opskrift på mine glutenfri brownies.

Eller disse lækre glutenfri kanelsnegle.

Eller hvad med disse skønne glutenfri muffins.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tilmeld dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!