Grønkål Tabbouleh med hasselnødder

28 sep, 2017 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Grønkål Tabbouleh med hasselnødder er en yderst delikat og velsmagende salat, der egner sig fortrinligt til vildt, fjerkræ, fisk eller som en selvstændig frokostret. Grønkål Tabbouleh med hasselnødder er enkel og super sund, fyldt med næringsstoffer, saft og kraft. Opskriften stammer fra Mette Løvboms bog Salattøsens kålopskrifter, og du kan læse min omtale af bogen via linket nederst på siden.

Ingredienser til 4 prs.

2 stilke grønkål
1 dl rød quinoa
1 rødløg
1 dl soltørrede tomater
2 æbler
1 dl hasselnødder
1 dl blandede urter (her persille og bronzefennikel)
1 dl sorte oliven

Tomatdressing
2 dl æblemost
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
½ dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tabbouleh

Rib grønkålen og hak den fint. Kog quinoaen i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter og lad den dryppe af. Hak rødløget fint og skær de soltørrede tomater i strimler. Befri æblerne for kernehuset og skær dem i tern. Rist hasselnødderne på en varm pande, til de tager farve, og nulr skallen af. Hak urterne groft.

Tomatdressing

Varm en gryde med 2 dl æblemost og lad det simre i en gryde 10-12 minutter, til det er kogt ind til det halve. Køl siruppen ned. Vend tomatpuréen med det pressede hvidløg, citronsaft, sirup, salt og peber. Rør dernæst olivenolien i lidt ad gangen. Vend alle grøntsagerne og quinoaen med dressingen og halvdelen af hasselnødderne og olivenerne. Anret salaten og pynt med oliven, hasselnødder og urter.

Du kan læse min omtale af Salattøsens kål HER
Du kan finde opskriften på Grillet blomkål med estragonpesto HER
DU kan finde opskriften på Laks med blomkål og bearnaise HER
Du kan finde opskriften på Grønkålssalat med søde kartofler HER
Du kan læse, hvorfor kål er så sundt HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!