Kartoffelsalat med forårsgrønt

4 jul, 2022 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

“Kan du få fat på nye, økologiske kartofler og asparges, så er det optimalt. Du kan også tilføje grønt som ærter, edamame bønner (findes i frysedisken i de fleste butikker), sukkerærter og vær altid generøs med friske urter, afhængig af muligheder og sæson – alle disse ting gør ikke blot denne ret til en fest for øjet, men også for ganen.” Sådan skriver Ina-Janine Johnson, der er forfatter til den smukke Kartoffelkogebogen, hvorfra denne opskrift stammer. Ina-Janine Johnson er også kvinden bag den populære noske Madblog Mat på Bordet.

Kartoffelsalat med forårsgrønt Ingredienser til 6-8 personer 
800 g kartofler
1 bundt asparges
100 g frosne fine grønne ærter
100 g frosne edamame bønner (bælgede)
150 g sukkerærter, i mindre stykker
100 g radiser, i tynde skiver
frisk dild og purløg, grofthakket
Klassisk vinaigrette:
1 spsk. grov sennep
1 spsk. honning
½ dl citronsaft el. hvidvinseddike
1½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde
1. Skrab eller skræl kartoflerne og kog dem møre. Hæld kogevandet i en skål eller kande og lad kartoflerne køle af (gem kogevandet).
2. Lav dressingen, mens kartoflerne koger. Bland sennep, honning, citronsaft og olie sammen. Smag til med salt og peber.
3. Skær kartoflerne i mindre stykker, mens de stadig er varme, og bland dem gerne med et par spiseskefulde af dressingen. Lad kartoflerne køle helt af.
4. Skær aspargesene i mindre stykker (lad gerne aspargestoppene være hele), og kog dem i 1-2 minutter i kartoffelvandet. Fisk aspargesene op af gryden, og læg dem i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Fisk dem op af det iskolde vand, og lad dem dryppe godt af.
5. Bring kartoffelvandet i kog igen, og kog ærter og edamamebønner i 1-2 minutter. Hæld vandet fra, og læg ærterne og bønnerne kortvarigt i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe godt af.
6. Bland kartoflerne med de øvrige grøntsager. Læg salaten på et fad eller i en skål, og top med frisk dild og purløg. Hæld lidt dressing over det hele, og server resten af dressingen ved siden af.

Her kan du finde opskriften på Kartoffelsalat med asparges
Her kan du finde opskriften på Salat med asparges
Her kan du finde opskriften på Broccolisalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Kartoffelsalat med forårsgrønt? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!