Mormors kålsalat

14 maj, 2016 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Kål er sunde, og selvom smagen og teksturen er anderledes, så er jeg idag en kæmpe kål fan. Kål både mætter, nærer, smager og forfører og er et fantastisk bud på gode og grove kålhydrater i din daglige kost. Det er faktisk kun fyldt med lutter gode sager, og sørger du for at behandle kålen med kærlighed og lave en dressing fyldt med modspil til bitterstofferne, så får du en lækkerbisken af de store. Derfor får du her Salattøsens opskrift på mormors kålsalat:

Ingredienser til fire personer

½ kg rosenkål
½ savojkål – alternativt 4 stilke grønkål
1 håndfuld frisk mynte

Mormor flødedressing
1 dl piskefløde
1 spsk flydende honning
saft af 1 citron
uraffineret salt og friskkværnet hvid peber

Lynsyltede rødløg
½ l vand
250 g rørsukker
½ l æblecidereddike
5 rødløg
½ tsk uraffineret salt

Saltbagte mandler
½ l vand
100 g groft salt
500 g mandler

Fremgangsmåde

Salaten: skær bunden af hvert lille rosenkålshoved, fjern eventuelt kedelige blade og del resten med fingrene i hele blade (det tager lidt tid). Del savojkålsbladene i to og fjern det midterste grove stykke. Hak bladene i grove strimler. Fjern de groveste stilke på mynten. Hak halvdelen af mynten og gem resten til pynt.

Mormor flødedressing: pisk fløden let sammen med honning og citronsaft, til det tykner lidt. Smag dressingen til med lidt salt og peber.

Lynsyltede løg: varm vand, sukker, salt og eddike i en gryde, til sukkeret er opløst. Pil rødløgene og skær dem i tynde både fra top til bund af løget. Læg løgene i sylteglas, hæld den varme væde over og lad det køle af. Luk glassene til og stil dem på køl i et par timer.

Saltbagte mandler: bring vandet i kog, opløs saltet deri og lad det køle af. Læg mandlerne i vandet og lad dem trække i 3 timer. Varm ovnen op til 150 grader. Tag mandlerne op af vandet og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter og lad dem køle helt af. Opbevar dem på glas.

Vend salaten med dressingen, 2 spsk af de lynsyltede rødløg og den hakkede mynte og anret den på et fad som en lille bunke. Pynt med en håndfuld mandler, hele mynteblade og lidt syltede rødløg og server.

Du kan læse mere om, hvorfor kål er så sundt HER
Du kan finde opskriften på Stegte rosenkål med urtedrys og feta HER
Du kan finde opskriften på Rosenkålssalat HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!