Nøddesteg – Opskrift på Nøddesteg med Krydderurtefyld

26 nov, 2018 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på nøddesteg med krydderurtefyld smager helt eventyrligt godt, og den kan sagtens erstatte kødet til en festlig sammenkomst eller bare til en kødfri fredag. Nøddesteg med krydderurtefyld kan også anvendes som et vegetarisk indslag til julemiddagen eller erstatte den traditionelle and eller julesteg. Eventuelle rester er velkomne i enhver madpakke. Nødder er fyldt med sunde næringsstoffer, og stegen her tilfører både lidt protein, sundt fedt og komplekse kulhydrater. Bon appetit!

Til 4 personer
Nøddesteg

2 rødløg
10 g gammeldags kærnet smør
50 g hasselnødder
50 g pinjekerner
50 g cashewnødder
100 g mandler
100 g brødkrumme (gerne groft speltbrød eller groft glutenfrit brød)
4 spsk grønsagsbouillon eller vand
2 æg eller hørfrøskum (du kan finde opskriften lige her)
Reven muskatnød efter smag og behag
Flagesalt og friskkværnet peber
Smør eller jomfrukokosolie til formen

Fyld:
50 g gammeldags kærnet smør
100 g kogte, mosede kartofler
3-4 spsk hummus (kan udelades)
Reven skal og saft fra 1/2 økologisk citron
Timian, 10 stængler frisk eller½-1 tsk tørret
Merian, frisk eller½-1 tsk tørret
1 bundt skyllet og hakket persille, cirka 1-2 dl
2 fed hvidløg
100 g brødkrumme (gerne groft speltbrød eller groft glutenfrit brød)
Flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skræl og hak løgene og svits dem let i smørret. Blend hasselnødder, pinjekerner, cashewnødder og mandler med brødkrumme og bland disse med de øvrige ingredienser til stegen. Til fyldet røres kartoflerne helt bløde med smørret og de øvrige ingredienser tilsættes lidt efter lidt. Smag til med krydderier og krydderurter.

Tag halvdelen af farsen og læg den i en lille velsmurt, aflang form, (cirka 1-1 1/2 L) fordel fyldet og slut af med det sidste af farsen. Dæk formen f.eks. med bagepapir eller en ovnfast tallerken, og bag stegen i ovnen ved 180 grader i 1 time. Fjern papir eller tallerken og bag nøddestegen i yderligere 10 minutter i ovnen, til den er let gylden på overfladen. Lad stegen køle lidt af, vend den derefter ud på et fad og skær den forsigtigt i passende stykker. Server eksempelvis nøddestegen med en god salat, bagte rodfrugter, en delikat råkostsalat med rødkål og appelsin og en god hjemmelavet pesto til. Her kan du finde velegnede opskrifter på rødkålssalat, rosenkålssalat, pesto og  ovnbagte rodfrugter.

Var du glad for denne opskrift på Nøddesteg med krydderurtefyld? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed og nye spændende opskrifter hver måned. 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!