Opskrift på Bone broth med kyllingekødboller

31 jul, 2017 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Opskrift på Bone broth med kyllingekødboller. Faktisk er denne suppe en minestrone, lavet på Bone broth. Bone broth er en super nærende suppe, der er fyldt med mineraler og vitaminer. Denne opskrift stammer fra bogen Bone Broth, skrevet af Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese. Bone Broth er uden sammenligning den bedste suppe for din organisme, dine knogler, din hud og en hel masse andre væsentlige kropsdele og funktioner. Du kan finde min omtale af bogen Bone Broth via linket herunder.

Du kan tilberede din Bone broth en dag, hvor du har god tid, og så fryse den ned i mindre portioner eller i isterningebakker, så har du lækker bouillon til dine supper. Bone broth kan holde sig et år i fryseren. Du kan finde grundopskriften på Bone broth HER

Ingredienser til kyllingekødboller til 2 personer

400 g hakket kyllingekød
2 store håndfulde estragon
3 store skalotteløg, ca. 75 g
100 g pecorino eller parmesan (kan udelades)
3 fed hvidløg
1 stor økologisk citron
2 store æg
1 spsk piske- eller mandelfløde (kan udelades)
4-5 spsk mel, ca. 70 g
1 tsk salt, gerne Himalayasalt
friskkværnet hvid eller sort peber

Ingredienser til suppe

2-3 store porrer, ca. 250 g renset vægt og helst primært den lyse del
1 spsk smør, ghee eller ekstra jomfruolivenolie
6-7 dl bone broth (se link til opskrift)
1 pastinak, ca. 100 g skrællet vægt, alternativt persillerod, selleri eller kartoffel
1 lille broccoli, ca. 250 g renset vægt

Fremgangsmåde til kyllingekødboller

Kom kødet i en foodprocessor. Skyl og slyng estragon og finthak den. Sæt den til side. Skær løg og ost i mindre stykker. Kør kød, løg, ost, hvidløg, fintrevet citronskal, æg, fløde, mel og salt til en lind fars på maskinen. Den bliver bedst sådan, men du kan også gøre det med en håndmikser eller i hånden. Bland det meste af estragonen i farsen, gem resten til drys, og lad farsen hvile på køl 1 times tid. Form farsen til små kødboller, 10-12 styk er passende til suppen.

Der er fars nok til rigtig mange kødboller, så du kan vælge at lave dem alle – så bør du koge dem i en separat gryde i broth eller letsaltet vand og fryse dem ned – eller du kan nøjes med at lave de 10-12 styk til din suppe og stege resten af farsen til frikadeller.

Fremgangsmåde til suppe

Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde ringe. Tag 1/3 fra. Svits de 2/3 i smørret for lav varme i 5-8 minutter, til de er helte bløde. Tilsæt broth og lad det simre i 5 minutter. Skræl pastinakken og skær den i små tern. Rens broccolien og skær den i meget små buketter. Kom pastinakken i suppen, og når den er næsten mør, tilsætter du kyllingekødbollerne. De skal have 2-3 minutter. Når de er næsten færdige, tilsætter du broccolien, så den kun når at få 1-2 minutter i suppen.

Server drysset med estragon og lidt ekstra revet ost.

Tip: Kødbollerne er vanedannende, og jeg lover dig, at de smager mindst lige så godt i en frikadelleversion eller formet og stegt som burgerbøffer i stedet.

Du kan finde min omtale af bogen om Bone Broth HER
Du kan finde opskriften på Bone Broth HER
Du kan finde opskriften på delikate burgerboller HER  og den glutenfri version HER
Du kan finde opskriften på en god kartoffelsuppe, hvor du kan anvende Bone broth HER 
Du kan finde opskriften på en god grønkålssuppe, hvor du kan anvende Bone broth HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Bone Broth med kyllingekødboller? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!