Opskrift på tærte med rødløg og svampe

28 feb, 2020 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne tærte er ikke bare velsmagende, den er også super sund, næringsrig og glutenfri. Lever du ikke glutenfrit, så kan du blot erstatte de 200 g mel med speltmel eller hvedemel. Tærten er let at bage, ser indbydende ud og er fyldt med gavnlige fibre og nærende vitaminer og mineraler.

Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej.

Ingredienser 4 prs
Tærtebund
100 g gammeldags kærnet smør (Naturmælk)
eller Vegan Block smør, hvis mælkefri
100 g groft rismel
100 g boghvedemel
50 g Skyr
1 tsk uraffineret salt
Lidt vand til at samle dejen med
Fyld
2 æg
2-3 dl Acido yoghurt naturel
3 rødløg
10 soltørrede tomater i små stykker
20 g tørrede, udblødte svampe
½ chili
2 fed hvidløg
30 g gedeost
30 g reven parmesanost
1 håndfuld friske eller tørrede krydderurter som persille, timian, oregano og/eller basilikum

Fremgangsmåde
Smuldr smørret i melet og saml den med de øvrige ingredienser. Juster konsistensen med lidt vand. Smør en tærteform og tryk dejen ud i formen. Forbag den i 15 minutter ved 180 grader.
(evt. med bagepapir og m kikærter, så den holder kanterne)
Pisk æg og Acido/fløde sammen og tilsæt finthakket rødløg, chili, hvidløg, krydderurter, svampe, tomater. Hæld fyldet i den forbagte dej og pynt med gedeost, Parmesan, svampe og krydderurter. Bag tærten ved 180 rader i cirka 35-40 min. Til den er gylden og gennembagt. Server eventuelt tærten med en god salat til.

Her kan du finde opskriften på rødbedetærte med kikærtebund
og her kan du finde opskriften på lækker laksetærte

Var du tilfreds med denne opskrift på Rødbedetærte med kikærtebund? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Denne fabelagtige tomatsalat er fra Anettes seneste bog ”7 veje til et langt liv”, og den egner sig fortrinligt som tilbehør til grønne frikadeller og nye kartofler med persille. Ingredienser til 4 personer 1 salathoved 12 tomater, gerne forskellige sorter og farver...

Tomat frikadeller

Tomat frikadeller

Skønne, velsmagende tomat frikadeller med masser af saft og kraft. Prøv dem, for de er enkle at lave og supergode. Ingredienser cirka 8 stk 300 g tomater I håndfuld friske krydderurter persille, oregano, basilikum eller timian 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie + til...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!