Blomkålsmos med estragon og gulerødder

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Blomkålsmos med estragon og gulerødder

     7
Blomkaalsmos med estragon

Blomkålsmos med estragon og gulerødder er en let og lækker tilbehørsret, der passer til fisk, vegetarretter eller som her til kylling med gulerødder og broccoli.

Denne Blomkålsmos er et hit. Den smager noget så godt, nærmest som en variant af bearnaisesauce, men den er sund, let og lækker. Du kan med fordel servere blomkålsmos som tilbehør til såvel grønsager som fisk eller vegetarretter eller som her til kyllingebryst, gulerødder og broccoli. Blomkålsmosen er glutenfri og vegetarisk.

Ingredienser 4 personer som tilbehør
1 blomkål, cirka 500 g
15-20 g frisk estragon, efter smag og behag
2 fed hvidløg
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. smør
1 spsk. hvidvins- eller estragoneddike
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør

Dampede gulerødder og broccolibuketter

Fremgangsmåde
Del blomkålen i buketter, og damp eller kog dem i cirka 5 minutter. Herefter blendes buketterne sammen med de øvrige ingredienser til en grov mos, som smages til og serveres pyntet med frisk estragon. Kombiner blomkålsmosen med dampede gulerødder, broccolibuketter og eventuelt kyllingebryst, fisk eller grønne frikadeller.

Her kan du finde opskriften på Broccolisalat med gulerodsdressing
Her kan du finde opskriften på Salat med kål og æbler
Du kan finde opskriften på Salat med rødbeder og brombær

Var du tilfreds med denne opskrift på Blomkålsmos med estragon og gulerødder? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.