Kartoffelomelet

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Kartoffelomelet

     6
Kartoffelomelet

Til denne kartoffelomelet skal kartoflerne, til forskel fra ved en spansk tortilla, ikke steges i fedt eller olie, før æggene tilsættes. Kartoflerne skal blot koges og afkøles (alternativt kan du bruge kogte kartofler fra dagen før), skæres i tykke skiver og blandes med æggene, inden det hele kommer på panden. Kartoffelomeletten er lækker og kan serveres varm, lun eller kold.

Kartoffelomeletten er også velegnet som en appetitvækker eller et måltid i sig selv, serveret med for eksempel en frisk salat. Pift den gerne op med økologisk røget laks eller spegeskinke, hvis du ønsker lidt kød til retten. Retten stammer fra Kartoffelkogebogen, der er skrevet af Ina-Janine Johnson, hun er også kvinden bag den populære norske Madblog Mat på Bordet.

Ingredienser til 6-8 personer
1 kg kogefaste kartofler
1 løg, hakket fint
2-3 hvidløgsfed, hakket fint
2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
8 æg
salt og peber

Fremgangsmåde
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.
2. Mens kartoflerne koger, steges løget i lidt olivenolie ved middel varme i 10-15 minutter, til det er blødt. Det skal ikke få farve. Tilsæt hvidløg til sidst, og steg videre i nogle minutter mere. Sæt til side, og lad det køle af.
3. Pil de afkølede kartofler, og skær dem i skiver på lidt under 1 cm.
4. Pisk æggene sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
5. Kom de afkølede kartofler og løgene op i æggeblandingen. Brug gerne hænderne til at vende kartoflerne rundt i æggene, og sørg for, at kartoflerne ikke klistrer sammen.
6. Varm lidt mere olivenolie på stegepanden. Hæld forsigtigt blandingen over i panden, og lad det stege ved middel varme. Når du kan se, at æggemassen er stegt langs kanten, sætter du panden i en varm ovn.
7. Steg i cirka 20 minutter, eller til omeletten ser gennemstegt ud.
8. Lad omeletten køle af i nogle minutter i stegepanden. Læg en tallerken over panden, og vend det hele på hovedet, så omeletten ligger på tallerkenen. Løft forsigtigt panden af omeletten, og server.

OBS! Vær sikker på, at stegepanden tåler ovn – det vil sige, at håndtaget ikke er af plast eller træ.

Her finder du opskriften på traditionel Omelet
Her kan du finde opskriften på Kartoffelsalat med asparges
Her kan du finde opskriften på Salat med asparges
Her kan du finde opskriften på Broccolisalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Kartoffelomelet? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.