Pizza med kartofler og pesto

17 maj, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Kartoffel i kombination med pizza og pesto er genialt. Denne pizza med kartofler og pesto er en farverig kombination af sarte og stærke smage, toppet med ost. What’s not to like? Sådan spørger Ina-Janine Johnson, der er forfatter til den smukke Kartoffelkogebogen, hvorfra denne opskrift stammer. Ina-Janine Johnson er også kvinden bag den populære norske Madblog Mat på Bordet.

Pestoen til pizzaen er lavet af spinat, men du kan selvsagt lave den med basilikum eller købe den færdiglavet. Til denne pizza er der også tilsat lidt chorizo, men den kan udelades, hvis ikke du er pølsespiser.

Pizza med kartofler og pesto – Ingredienser til 6-8 personer
300 g hvedemel (lever du glutenfrit, så se link til glutenfri pizzabund nederst)
1 tsk salt
1 tsk tørgær
2 dl lunkent vand

Topping:
2-3 mellemstore kogefaste kartofler
4 spsk spinatpesto
100-150 g frisk mozzarella
50 g chorizo, i tynde skiver (kan udelades)

Spinatpesto
200 g frisk spinat (eller basilikum)
1 god håndfuld cashewnødder
20 g Parmesanost
1-2 fed hvidløg
saft fra 1/2 citron
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og sort peber

Fremgangsmåde
1. Rør hvedemel, salt og tørgær sammen. Tilsæt lunkent vand, til du har en blød dej, gerne lidt klistret. Jeg gør dette i røremaskinen, og tilsætter vand, indtil jeg kan se, at dejen begynder at samle sig. Tilsæt hellere for meget vand end for lidt, du kan altid tilsætte mere mel efter hævning om nødvendigt. Lad dejen hvile, til den har dobbelt størrelse. Alternativt kan du lave dejen om morgenen og sætte den til hævning i køleskabet. Tag den ud af køleskabet, når du kommer hjem fra arbejde, kom den ud på en meldrysset overflade, dæk den til, og lad den få stuetemperatur.
2. Tilbered pestoen. Blend eller food proces alle ingredienserne og tilpas smag og konsistens, eventuelt med mere olivenolie eller citronsaft.
3. Tænd ovnen på 250 grader med en pizzabagesten eller -plade i.
4. Rul pizzadejen ud til én stor eller to mindre pizzaer.
5. Fordel 3-4 spiseskefulde pesto på pizzaen (eller pizzaerne). Brug et mandolinjern (eller en ostehøvl) til at skære kartoflerne i tynde skiver. Fordel kartoffelskiverne på pizzabunden. Skær chorizoen i tynde skiver. Husk, at (ægte) chorizo er stærk og god i smagen, så du skal ikke bruge så meget. Pluk mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den på pizzaen (eller pizzaerne). Jeg kan godt lide at lægge nogle små klatter pesto ovenpå igen.
6. Sæt pizzaerne i den 250 grader varme ovn, på den varme pizzabagesten, og bag i 5-7 minutter, til osten bobler, og pizzaen har fået lidt farve. Kværn gerne lidt frisk peber over inden servering.

Her kan du finde opskriften på sprøde, glutenfri pizzabunde
Her kan du finde opskriften på pizza med svampe
Her kan du finde opskriften på grønsagspizzaer

Se også mit indlæg om antiinflammatorisk kost og min oversigtsside over glutenfri opskrifter.

Var du tilfreds med denne opskrift på Pizza med kartofler og pesto? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Hvid bønnedip – let og lækker

Hvid bønnedip – let og lækker

Hvid bønnedip med spinat og ricotta er en let og lækker lille tilbehørsret. Ingredienser til 4 personer 2 fed hvidløg 250 g kogte hvide bønner 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie til stegning 250 g ricotta Salt og peber 100 g babyspinat 1-2 tsk. Citronskal 1-2 spsk....

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!