Rodfrugtreder med æg – opskrift med rodfrugter

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Rodfrugtreder med æg – opskrift med rodfrugter

     7
Rodfrugtreder med aeg

Disse delikate og velsmagende “reder” er lavet af bagte rodfrugtspagettistrimler, hvorefter der er tilføjet æg. De er dekorative og indbydende og kan serveres som morgenmad, frokost eller som tilbehør til aftensmad. Såvel børn som voksne er begejstrede for disse rodfrugtreder med æg og krydderurter. Prøv dem.

Charmerende, sunde og velsmagende fuglereder af rodfrugter, en slags røsti, med æg. Opskriften er velegnet til såvel glutenfri morgenmad som frokost og tilbehør til aftensmaden. Opskriften er til fire til otte personer, afhængig af hvornår og hvordan retten serveres.

Ingredienser
200 g gulerødder
200 g søde kartofler eller alm kartofler
200 g rødbeder
200 g selleri eller pastinak
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
8 æg
2 spsk hakkede, friske krydderurter som persille, oregano, timian etc.
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Dressing
2 dl Yoghurt naturel eller creme fraiche
1 tsk Dijon sennep med honning
Friske krydderurter og let drys chili
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Rengør grønsagerne og kør dem igennem en spiralizer eller anvend kartoffelskrælleren til at lave lange spagettistrimler. Vend spagettistrimlerne grundigt i olivenolie med krydderurter og salt og peber. Saml strimlerne i otte fuglereder, som du lægger på en bageplade, beklædt med bagepapir. Lav en fordybning i midten af hver rede. Bag rederne ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen og et æg ud i hulningen af hver rede. Bag rederne med æg i yderligere fem minutter, eller til hvider og blommer har den konsistens, som du ønsker. Server de lune fuglereder med en lækker salat og dressingen, som du kan lave mere eller mindre spicy.

Her kan du finde opskriften på bagte rodfrugter med hummus
Her kan du finde opskriften på varm rodfrugtsalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Rodfrugtreder med æg? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.