Ananas salsa med lime og chili

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Ananas salsa med lime og chili er en frisk og velsmagende salsa, der er velegnet som tilbehør til en lang række retter.

     6

Ananas salsa med lime og chili er en frisk og velsmagende salsa, der er velegnet som tilbehør til en lang række retter. Ananas salsa med lime og chili er fermenteret ananas, og det ikke bare smager syrligt, salt, sødt og bittert, det er også top sundt. Opskriften på ananas salsa med lime og chili stammer fra Ditte Ingemann og Søre Ejlersens bog Fermentering 2.0. Du kan læse min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til 1 liters patentglas

850 g ananas
1 rød chili
1 håndfuld frisk koriander
100 g forårsløg
Saft fra 1 lime
35 g groft havsalt
1 kålblad (gerne hvidkål eller hvid spidskål)

Fremgangsmåde

Skær skrællen af ananassen, og skær den ud i små tern. Kom ananasternene i røreskålen. Skyl chili, koriander og forårsløg, hak dem fint, og kom dem i skålen. Halver limefrugten, pres saften ud i skålen. Tilsæt saltet, og vend alle ingredienser sammen med hænderne, så saltet er godt fordelt. Kom blandingen i patentglasset. Pres det godt ned i glasset, så det hele er dækket af saften. Skyl kålbladet, og fold det, så det passer til patentglassets bredde. Læg det omhyggeligt ned over ananassalsaen, og pres det ned under lagen, så kålbladet ligger som et beskyttende låg. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. Lad salsaen fermentere i 7 til 14 dage, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere. Glasset skal i starten åbnes hver dag for at frigive det kuldioxid-tryk, som fermenteringsprocessen danner. Det er særligt vigtigt i de første 5 til 7 dage, hvor fermenteringen går stærkt. Når det ikke bobler så intenst mere, kan du nøjes med at åbne glasset med flere dages mellemrum og snart derefter udlade det helt. Smag på ananassalsaen efter 7 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Den skal smage syrligt, salt og sødligt. Hvis den ikke er syrlig nok, så lad den fortsætte med at fermentere. Smag på den løbende indtil den 14. dag, hvor den bør være klar. Stil din ananassalsa på køl. Den er nu spiseklar.

Du kan læse mere om fermentering HER
Du kan læse mere om bogen Fermentering 2.0 HER
Du kan finde opskriften på Mango Chutney HER
Du kan finde opskriften på fermenteret kål HER
Du kan finde opskriften på Rødbede Kvas HER
Du kan finde opskriften på surkål HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Ananas salsa med lime og chili? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.