Kartoffelsalat med forårsgrønt

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Kartoffelsalat med forårsgrønt

     9
Kartoffelsalat med foraarsgroent

“Kan du få fat på nye, økologiske kartofler og asparges, så er det optimalt. Du kan også tilføje grønt som ærter, edamame bønner (findes i frysedisken i de fleste butikker), sukkerærter og vær altid generøs med friske urter, afhængig af muligheder og sæson – alle disse ting gør ikke blot denne ret til en fest for øjet, men også for ganen.” Sådan skriver Ina-Janine Johnson, der er forfatter til den smukke Kartoffelkogebogen, hvorfra denne opskrift stammer. Ina-Janine Johnson er også kvinden bag den populære noske Madblog Mat på Bordet.

Kartoffelsalat med forårsgrønt Ingredienser til 6-8 personer 
800 g kartofler
1 bundt asparges
100 g frosne fine grønne ærter
100 g frosne edamame bønner (bælgede)
150 g sukkerærter, i mindre stykker
100 g radiser, i tynde skiver
frisk dild og purløg, grofthakket
Klassisk vinaigrette:
1 spsk. grov sennep
1 spsk. honning
½ dl citronsaft el. hvidvinseddike
1½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde
1. Skrab eller skræl kartoflerne og kog dem møre. Hæld kogevandet i en skål eller kande og lad kartoflerne køle af (gem kogevandet).
2. Lav dressingen, mens kartoflerne koger. Bland sennep, honning, citronsaft og olie sammen. Smag til med salt og peber.
3. Skær kartoflerne i mindre stykker, mens de stadig er varme, og bland dem gerne med et par spiseskefulde af dressingen. Lad kartoflerne køle helt af.
4. Skær aspargesene i mindre stykker (lad gerne aspargestoppene være hele), og kog dem i 1-2 minutter i kartoffelvandet. Fisk aspargesene op af gryden, og læg dem i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Fisk dem op af det iskolde vand, og lad dem dryppe godt af.
5. Bring kartoffelvandet i kog igen, og kog ærter og edamamebønner i 1-2 minutter. Hæld vandet fra, og læg ærterne og bønnerne kortvarigt i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe godt af.
6. Bland kartoflerne med de øvrige grøntsager. Læg salaten på et fad eller i en skål, og top med frisk dild og purløg. Hæld lidt dressing over det hele, og server resten af dressingen ved siden af.

Her kan du finde opskriften på Kartoffelsalat med asparges
Her kan du finde opskriften på Salat med asparges
Her kan du finde opskriften på Broccolisalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Kartoffelsalat med forårsgrønt? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.