Kartoffelsalat med ramsløgspesto

15 maj, 2016 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Nye kartofler smager pragtfuldt, og denne kartoffelsalat med ramsløgspesto er lavet med nye kartofler, og smager forrygende. Den er let at lave, og har du ikke lige ramsløg, så kan du anvende andre krydderurter som basilikum, persille eller oregano til pestoen. Kartoffelsalat med ramsløgspesto stammer fra Mette Løvboms bog Salattøsen. Du kan læse min omtale af bogen herunder.

Ingredienser 4 personer 

600 g nye kartofler
1 spsk uraafineret flagesalt
1 lille håndfuld ramsløgsblade og -blomster
1 portion ramsløgsmayonnaise

Fremgangsmåde

Skrab kartoflerne og læg dem i en gryde med vand og salt. Bring vandet i kog og lad dem koge i 5 minutter. Tag gryden af blusset og lad kartoflerne trække i det varme vand i 10-15 minutter, til de er møre. Prøv at stikke en urtekniv i kartoflerne – når den slipper, har de fået nok. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af i et dørslag. Del kartoflerne i kvarte og vend dem i ramsløgsmayonnaise. Anret og pynt med grofthakkede friske ramsløgsblade og -blomster.

Ramsløgsmayonaise

2 spsk ramsløgspesto
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk hvidvinseddike
2-3 dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet hvid peber

Start med at lave ramsløgspestoen (se herunder), mens kartoflerne koger. Rør herefter æggeblommerne til mayonaisen med eddike i 3-4 minutter, til eddiken har fat. Hæld lidt olie i, mens du pisker godt – i starten meget lidt og efterhånden en tynd stråle. Bliv ved, til mayonnaisen er stiv. Tilsæt ramsløgspestoen og smag til med salt og peber. Mayonnaisen holder sig på køl en uges tid. Ramsløgsmayonnaisen holder sig fint på køl et par uger.

Ramsløgspesto

1½ dl mandler uden skal eller pinjekerner
25 ramsløgsblade
3 dl ekstra jomfruolivenolie
½ dl revet parmesan
saft af 2 små citroner
Uraffineret flagesalt

Læg mandlerne i ½ liter vand, der lige har kogt, og lad dem trække i 10 minutter. Tag dem op og smut skallen af. Blend ramsløgsbladene med olivenolie, parmesan, mandler, citronsaft og salt. Husk at smage den til – den skal have godt med syre. Ramsløg finder du i skoven i det tidlige forår. De har en markant duft af hvidløg og må ikke forveksles med liljekonval, der er giftig og dufter stærkt parfumeret. Den er også god til at marinere lammekød eller som topping på varm pasta. Den holder sig på køl et par uger.

Du kan læse mere om ramsløg HER
Du kan finde opskriften på en anden variant af kartoffelsalat HER
Du kan læse mere om, hvorfor kolde kartofler er sundere end varme HER
D
u kan læse min omtale af Salattøsen HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!