Detox suppe

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Detox suppe er en delikat og groensagsrig suppe, der renser og vitaliserer kroppen

     5

Detox suppe er en delikat og grønsagsrig suppe, der renser og vitaliserer kroppen. Opskriften stammer fra Østen, hvor Detox suppe ofte indtages til morgenmad. Det har vi ikke samme tradition for herhjemme, selvom det er en god og velsmagende ide. Opskriften på Detox suppe er udviklet af Kirsten Skaarup til bogen Supper & co. Detox suppe er en frisk, let og lækker suppe, der er velegnet til såvel morgenmad som til frokost og aftensmad.

Ingredienser til 4 personer

50 g løg
4 fed hvidløg
1 spsk kokos- eller olivenolie
ca. 8 dl grøntsagsbouillon
1 chili (kan udelades)
2 spsk revet ingefær
100 g søde kartofler
100 g gulerødder
100 g broccoli
100 g blomkål
100 g grøn spidskål
100 g rød spidskål eller rødkål
1 blad grønkål
3 sherrytomater
1-2 spsk tamari sojasauce
1-2 spsk citronsaft
1 nip rørsukker
1 håndfuld krydderurter, fx basilikum, mynte, koriander, ramsløg eller anden urt
evt. 1 håndfuld spirer

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 3-4 minutter. Hæld bouillonen i gryden. Hak chilien (uden frø) fint og kom den i suppen sammen med ingefæren. Skær de søde kartofler i skiver og tilsæt dem. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 5 minutter. Skær gulerødderne i skiver. Del broccoli og blomkål i små buketter. Skær de to slags spidskål i terninger. Riv grønkålen i små stykker og kassér midterribberne. Kom alle grøntsagerne i gryden og lad suppen koge op. Lad den simre i 3 minutter og smag til med Tamari, citronsaft og evt. et nip rørsukker. Servér suppen med din yndlingskrydderurt og gerne en håndfuld spirer. Spis eventuelt et stykke godt brød eller knækbrød til suppen.

Du kan læse min omtale af Kirsten Skaarups bog Supper & co. HER
Du kan læse mere om Souping HER
Du kan læse mere om Detox og afgiftning HER
Du kan læse mere om broccoli HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Detox suppe? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.