Glutenfri gulerodsboller

2 jan, 2019 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Glutenfri gulerodsboller blev til en dag, da poserne i melskabet skulle tømmes. Men resultatet blev mægtigt godt, og gulerødderne er prikken over i’et, skriver Mette-Marie Viscor og Katrine Rosamunde Virring i bogen Helt uden gluten, der byder på et væld af skønne glutenfri opskrifter. Du kan læse min omtale og finde endnu flere skønne opskrifter via links herunder.

En af de lækreste opskrifter fra min kategori glutenfri brød.

Ingredienser til 10-12 glutenfri gulerodsboller

7½ dl vand
1 tsk æblecidereddike
10 g gær
¼ dl olivenolie
½ spsk honning (eller ahornsirup for vegansk variant)
3 tsk havsalt
25 g loppefrøskaller
125 g glutenfri havregryn eller havremel
100 g quinoamel
100 g sorghummel
100 g boghvedemel
2 fintrevne gulerødder
1 god håndfuld solsikkefrø, sesamfrø eller andre kerner + lidt til drys

Fremgangsmåde

Hæld vand, eddike, gær, olie, honning og salt i røreskålen og bland det sammen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og ælt dejen på røremaskinen i ca. 10-15 minutter. Dæk røreskålen med et rent viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1-2 timer ved stuetemperatur, lidt afhængigt af hvor varmt du har det i køkkenet.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Brug en våd ske til at tage dejen op med og form bollerne med våde hænder. Læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir og drys med sesam eller solsikkekerner. Kom bollerne i den varme ovn og bag dem i ca. 35 minutter. Skru ned til 180 grader, hvis de bliver for mørke – dej med quinoa har en tendens til at brune hurtigere. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist, inden de skæres.

Du kan finde min omtale af bogen Helt uden gluten HER
Du kan finde opskriften på luftige glutenfri teboller HER
Du kan finde opskriften på glutenfri kanelsnegle, sødet med dadler HER
Du kan finde opskriften på glutenfri valnøddeboller med kastanjemel HER
Du kan læse mere om, hvordan du bager glutenfrit HER
Du kan læse mere om glutenfri levevis.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!