Råkostsalat – Opskrift på Sund Råkostsalat med Ristet Quinoa

1 jan, 1995 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Denne råkostsalat er let og hurtig at lave og passer til alle former for linse- og bønneretter, til fisk og fjerkræ. Sund råkostsalat med ristet quinoa er ikke alene sund, den er også delikat og quinoaen tilfører sprødhed samt lidt protein. Du kan sagtens lave dobbelt portion, så har du til en let frokost.

Ingredienser råkostsalat med ristet quinoa til 2 personer

200 g hvidkål
200 g. savojkål
1 gulerod
1-2 rødbeder
1 bdt. forårsløg
1 æble
Frisk mynte og koriander
Friske spirer
1 lille chili
½ bæger gedefeta
1 dl. Quinotto – blandet quinoa

Dressing

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Saft og skræl fra ½ citron
1 fed hvidløg
Flagesalt samt friskkværnet peber

Fremgangsmåde – sådan laver du salaten:

Rengør og riv eller snit grønsager og kål fint, eventuelt på et Mandolinjern. Hold eventuelt rødbederne for sig selv, så de ikke farver salaten.

Skyl og skær æblet i tynde både. Forårsløgene snittes fint og chilien renses for kerner og hakkes fint. Rens og hak krydderurterne. Del gedefetaen i mindre stykker.

Pisk ekstra jomfruolivenolie, citron, citronskal, hvidløg, chili og krydderurter og smag dressingen til med salt og peber.

Skyl og tør quinottoen, rist den forsigtigt på panden i olivenolie i 5-10 minutter.

Bland alle ingredienser på en tallerken, fordel dressingen i og drys med gedefeta, ristet quinotto, spirer og hakkede krydderurter inden servering.

Retten kan serveres som en selvstændig frokostret eller til aftensmaden med lækre grønne frikadeller, gulerodsbøffer eller andet og smager himmelsk.

Her kan du finde opskriften på kålsalat med bagte rødløg
Her kan du finde opskriften på mættende quinoasalat med gulerodsdressing

Du kan også prøve mine glutenfri frikadeller med quinoa.

Du kan også læse mere om quinoa på min blog.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!