Salat med kål og æbler

5 dec, 2023 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Salat med kål og æbler og lun Hokkaidodressing er en delikat og fyldig salat, der er velegnet til såvel bøffer uden kød, grønne frikadeller eller et godt stykke økologisk kød. Du kan sagtens tilberede ekstra af salaten, så der er til let frokost næste dag.

Ingredienser til 4 personer
100 g grønkål
100 g rosenkål
1-2 bagte gulerødder
2 rødløg
2 røde æbler, fx Ingridmarie
50 g pekannødder
50 g valnødder
Saft og reven skal fra 1 citron
Ekstra jomfruolivenolie
1-2 spsk hakkede krydderurter fx timian og persille
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Dressing:
3-4 bagte gulerødder
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1-2 dl fløde eller havrefløde
Saft fra ½ citron eller lime
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skyl og rens løg og gulerødder til salat og dressing og skær dem i grove stykker. Vend stykkerne i lidt af den gode olivenolie og drys med salt og peber og bag dem på et stykke bagepapir i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter, afhængig af størrelse og tykkelse. De skal være gennembagte. Pil imens bladene af rosenkålene eller halver dem og skyl dem grundigt. Dup dem tørre. Skyl grønkålen grundigt, dup den tør og afrib den. Hak den fint som persille. Rengør æblerne, skær dem i både, vend dem i lidt citronsaft og lad dem simre på panden i ekstra jomfruolivenolie. På en anden pande svitser du kortvarigt rosenkålsbladene og grønkålen i ekstra jomfruolivenolie.

Til dressingen dampes gulerødderne og blendes med de øvrige ingredienser til en homogen, lidt tyktflydende dressing. Du kan justere konsistensen med fløde eller vand.

Anret salaten med alle ingredienser, pynt med nødder og krydderurter. Dressingen serveres separat og hældes over salaten, når den er på tallerkenerne.

Du kan finde opskriften på salat med rødbeder og brombær HER
Du kan finde opskriften på salat med bønner HER  
Du kan finde opskriften på grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på bøf uden kød HER

Var du tilfreds med denne opskrift på salat med kål og æbler? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!