Verdens bedste pandekager

27 feb, 2019 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Verdens bedste pandekager tillader jeg mig at kalde denne opskrift, for disse pandekager smager noget så godt og bliver noget så gode – hver gang. Verdens bedste pandekager er gode som lidt eftermiddagshygge eller som dessert. Pandekagerne er glutenfri og mælkefri.

Se også min opskrift på glutenfri wraps.

Ingredienser til 8 stk.
4 dl groft rismel
4 æg
2 dl mandelmælk
2 dl vand
1 tsk. uraffineret flagesalt
1 dl. kokossukker
2 tsk. vaniljepulver
kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Bland rismel , væde og æg i en skål eller røremaskine og rør rundt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen til en ensartet masse. Hæld dejen på en kande og lad den hvile i cirka 10 min. Varm kokosolien på panden. Når det er smeltet, kan du lave den første pandekage. Hæld lidt af pandekagedejen fra kanden ud på panden og fordel det, så det passer med en tynd pandekage. Tilbered pandekagen ved middel temperatur, indtil den er over på gylden og gennembagt.

Server pandekagerne med rå hindbærmarmelade, friske bær og eventuelt et lille drys sukker.

Rå hindbærmarmelade
3 dl hindbær, friske eller optøede
1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte)
Saften af en ½ citron
1 tsk vanillepulver
Udblød abrikoser og dadler i et par timer. Blend det hele til marmelade og hæld den på et rengjort glas. Opbevares på køl i max en uge. Hvis du anvender frosne hindbær, så skal de overhældes med kogende vand før brug og drænes for væde, før du blender.

Du kan finde opskriften på sunde fiberpandekager med spinat HER
Du kan finde opskriften på sunde bananpandekager HER
Du kan finde opskriften på pandekager med cashewnødder HER
Du kan finde opskriften på pandekager med squash HER
Du kan finde opskriften på madpandekager HER

Var du tilfreds med denne opskrift på verdens bedste pandekager? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!