Forbyd potentielt kræftfremkaldende stoffer i vores mad

Forsiden Viden og Forskning Forbyd potentielt kræftfremkaldende stoffer i vores mad

     4
Forbyd kraeftfremkaldende stoffer i vores mad

Det mest anvendte sprøjtemiddel i Danmark, Roundup, indeholder aktivstoffet glyphosat, der mistænkes for at kunne være involveret i udviklingen af kræft. Lad os for pokker forbyde, at sådanne stoffer kan forekomme i vores mad. Læs med her…

Det mest anvendte sprøjtemiddel i Danmark, Roundup, indeholder aktivstoffet glyphosat, der mistænkes for at kunne være involveret i udviklingen af kræft. Glyphosat har i studier vist sig at kunne ødelægge cellers kommunikationsevne og ændre den vigtige tarmbiota. Der findes rester af glyphosat i vores mad og drikkevand, og det skal ikke engang deklareres. Hvem pokker har bestemt, at det er ok at sprøjte vores fødevarer med potentielt kræftfremkaldende kemi, der ovenikøbet også nu af samme årsag findes i vores drikkevand. Er vi blevet helt tossede?

Forskningsresultater har tidligere vist, at rotter, der blev eksponeret for glyphosat, selv i små mængder, udviklede androgenlignende forandringer, nedsat fertilitet og adfærdsændringer, der blandt andet kunne tyde på, at påvirkninger fra glyphosat også kan virke hormonforstyrrende.

Glyphosat, der findes i Roundup, er det mest anvendte herbicid i menneskets historie. Forbruget af glyphosat er 15 doblet siden genmodificerede afgrøder GMO blev introduceret i 1996. Alene i Danmark blev der solgt 1140 ton i 2016 af det aktive stof, det viser tal fra Miljøstyrelsen.

Glyphosat anvendes i stor stil i landbruget. Private haveejere står kun for en meget lille del, cirka 10% af det samlede forbrug, og dette tal falder år for år i modsætning til forbruget i landbruget, der er støt stigende.

Ny undersøgelser fra University of Washington viser, at der er en reel risiko for udvikling af kræft blandt personer, der enten arbejder med glyphosat eller bor i nærheden af landbrug, hvor der sprøjtes med Roundup og glyphosat. I 2015 klassificerede Det Internationale Agentur for Kræftforskning (IARC) samt WHO har valgt at betegne glyphosat som et “sandsynligt humant carcinogen”. Altså et stof, der øger risikoen for udvikling af kræft. Alligevel stemte Danmark sidste år som det eneste land imod en udfasning af glyphosat i EU.

Lad os – lige nu – og en gang for alle forbyde brugen af glyphosat, der INTET har at gøre i vores mad. Der mangler kun cirka 4000 stemmer for at der kan indleveres 50,000 danske underskrifter til Folketinget, der alle er afgivet af danskere, der inderligt ønsker et forbud mod glyphosat. Vil du hjælpe, så vi når de nødvendige 50,000 stemmer inden 8. december?

FORBYD ROUNDUP – SKRIV UNDER HER

De gode nyheder er, at stoffet sulforaphan kan hjælpe kroppen med at afgifte det farlige sprøjtemiddel glyphosat. Sulforaphan kan vi få fra broccoli. Broccoli indeholder stoffet glucosinolat, der via en enzymatisk proces omdannes til det effektivt afgiftende stof sulforaphan. Du kan læse mere om sulforaphan HER

Referencer:
1. https://glyphosatestudy.org/press-release/global-glyphosate-study-pilot-phase-shows-reproductive-and-developmental-effects-at-safe-dose/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=global_glyphosate_study_pilot_phase_shows_reproductive_and_developmental_effects_at_safe_dose&utm_term=2019-03-12
2. https://www.washington.edu/news/2019/02/13/uw-study-exposure-to-chemical-in-roundup-increases-risk-for-cancer/ 
3. http://www.collective-evolution.com/2016/08/23/scientists-discover-ingredient-within-monsantos-roundup-herbicide-that-suffocates-human-cells/
4. http://www.gmoseralini.org/…/01/Glöckner-and-Séralini.pdf
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/
6. Don Hubers Biography: http://www.nvlv.nl/downloads/Dr_Huber_bio.pdf

Du kan læse om, hvorfor forskere i stigende grad advarer mod glyphosat HER
Du kan læse om den potentielt største, men skjulte trussel imod din sundhed HER
Du kan læse mere om, hvorfor glyphosat og Roundup bør forbydes HER
Du kan læse mere om det stigende glyphosatforbrug HER
Økologisk mad kan hæmme risikoen for udvikling af kræft HER
Du kan læse mere om, hvorfor du skal vælge økologi HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.