Fortidens afgrøder kan helbrede type II diabetes

Forsiden Viden og Forskning Fortidens afgroeder kan helbrede type II diabetes viser et forsoeg fra Sygehus Vendsyssel

     5

Sygehus Vendsyssel har påvist, at fortidens afgrøder kan hjælpe til at helbrede type II diabetes. De har i tre måneder serveret gammeldags sorter af kål og rodfrugter for en gruppe forsøgspersoner med type II diabetes. Tiltaget har vist en rigtig god effekt og har gjort patienterne markant bedre til selv at regulere deres blodsukker. Faktisk har hovedparten af deltagerne spist sig fra en type II diabetes på tre måneder.

Det er Per Bendix Jeppesen, lektor og ph.d. ved Aarhus Universitet, der har stået i spidsen for projektet. Han oplyser, at deltagerne har været delt op i tre grupper:

1. gruppe, der skulle spise, som de plejede.
2. gruppe, der skulle spise 500 g almindelige grønsager hver dag og
3. gruppe, der skulle spise 500 g af de gammeldags sorter af kål og rodfrugter.
Her er frøene til afgrøderne blevet hentet i Den Nordiske Genbank i Svalbard.

Det var den sidste gruppe, hvor deltagerne spiste de gamle grønsagssorter, der havde langt de bedste resultater. Formodningen er, at disse afgrøder er mere næringsrige og indeholder flere bitterstoffer end nutidens grøntsager.

Det giver håb for de mange, der lider af type II diabetes eller for de endnu flere, der lider af insulinresistens, forstadiet til type II diabetes. Tre måneder på gammeldags kål og rodfrugter er tilstrækkeligt. Mange økologiske grønsager er dyrket på fortidens frø men vi må bare have endnu mere gang i dyrkningen af disse helbredende afgrøder. Der er masser af mennesker, der kan undgå unødig medicin og lidelse, og der er masser af penge at spare, for type II diabetes er den hastigst voksende sygdom i den vestlige verden, og Diabetesforeningen skønner, at vi i år 2025 har cirka 600,000 diabetespatienter i Danmark. I dag er der 320,000 danskere, der har fået konstateret, at de lider af diabetes, og 80% af dem lider af type II diabetes. Endnu flere skønnes at lide af insulinresistens (forstadiet til type II diabetes) eller type II diabetes uden at vide det.

Der er masser at gøre, vi skal bare have en Fødevareminister, der anerkender betydningen af god økologisk mad, tilberedt af ordentlige og næringsrige afgrøder, og som begynder at prioritere folkesundheden fremfor fødevareindustriens bundlinie. Indtil da, køb økologisk.

Du kan finde en opskrift på grønkålssalat her
Du kan finde en opskrift på rødbedesalat med appelsiner her
Du kan finde opskriften på søde kartofler med sorte hvidløg her
Du kan finde en opskrift på lun rodfrugtsalat her
Du kan læse indlægget “Modvirk type II diabetes med fodbold og sport” her
Du kan læse artiklen om sukkersyge og gluten her

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.