Krydderier og Krydderurter Styrker Immunforsvaret

Forsiden Viden og Forskning Krydderier og krydderurter styrker immunforsvaret og tilfoerer masser af sunde vitaminer, mineraler og andre gavnlige mikronaeringsstoffer.

     3

Krydderier og krydderurter styrker immunforsvaret og tilfører masser af sunde vitaminer, mineraler og andre gavnlige mikronæringsstoffer. Krydderurter har også igennem mange år været anvendt mod eksempelvis ondt i halsen, søvnbesvær, fordøjelsesbesvær og mange andre symptomer og lidelser. Det kan derfor være en god ide at dyrke krydderurter om sommeren og tørre dem, så du har et lager af skønne, tørrede og nærende krydderurter hele vinteren. Krydderier og krydderurter styrker immunforsvaret, fordi de indeholder naturlige vitaminer og mineraler, og de er derfor fantastisk gode at anvende i og over maden hver eneste dag.

 

Rosmarin, timian, persille, merian, oregano og basilikum er blot nogle af de dejlige krydderurter, som du med fordel kan bruge med rund hånd over dine grønsager eller din frokostmad. Blot en halv teskefuld tørret eller en håndfuld frisk økologisk oregano om dagen svarer faktisk til den normale mængde antioxidanter, som vi danskere gennemsnitligt indtager hver dag. Du kan derfor let styrke dit immunforsvar endnu mere ved blot at spise en halv eller en hel skefuld gode økologiske krydderurter, tørrede som friske, hver dag.

Derfor må mit råd være; fyld din vindueskarm, din altan eller din terrasse med smukke, velduftende og styrkende, økologiske krydderurter og klip af og drys dem over alle dagens måltider. Har du mange, så tør dem til brug om vinteren, de kan opbevares i glas med skruelåg. Jeg har i år investeret i et mobilt højbed, der står lige udenfor min køkkendør. Det er noget af det bedste, som jeg længe har gjort, og aldrig har mine krydderurter stået så flot. Jeg klipper store bundter af dem hver dag og bruger i min mad. Det smager og nærer, og er en rigtig god følelse. Det mobile højbed har selvvandende plantekasser, så krydderurterne kan klare sig, også selvom jeg måtte være væk en uge eller længere. Det er genialt, og er udviklet af Landhave.

Prøv persille eller oregano i morgensmoothien, persille og timian over kartoffel- eller sildemaden og rosmarin eller basilikum over aftenens grønsager eller i en skøn pesto til den økologiske ørred. Du kan bruge såvel tørrede som friske krydderurter. Køb gerne de økologiske, hvor de tørrede ikke er bestrålede. På den måde får du også ekstra mange mikronæringsstoffer.

Enkelte krydderurter har gennem mange år været anvendt mod specifikke lidelser som eksempelvis ondt i halsen, fordøjelsesbesvær eller jernmangel. Erfaringsmæssigt kan det derfor anbefales at prøve timiante mod halsonde, basilikumpesto mod fordøjelsesbesvær og hoste, baldrian og mod søvnbesvær og persille mod jernmangel.

Læs også:

Værd at vide om krydderurter
De bedste højbede
Spis antiinflammatorisk mad
Tre gode råd til at undgå influenza og vinterforkølelse
Gode råd mod bihulebetændelse
Manuka honning – Sund honning med aktibakteriel effekt

Relaterede opskrifter:
Opskrift på Antiinflammatorisk te
Opskrift på Vitaminrig Pesto
Opskrift på Sund Smoothie (Power Smoothie)

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.