Kartoffel pizza med ost og rosmarin

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Kartoffel pizza med ost og rosmarin

     7
Kartoffel pizza med ost og rosmarin

Kartoffelpizza med ost og rosmarin, lækker og sprød pizza, når den er bedst. Jeg kan varmt anbefale denne kartoffel pizza med ost og rosmarin, den smager himmelsk og er velegnet til både børn og voksne.

Denne delikate Kartoffelpizza med ost og rosmarin kan varmt anbefales. Den stammer fra Adam Aamanns nye bog Aamanns grønne køkken, og den er sprød og velsmagende og passer til hele familien. Jeg kan varmt anbefale både bogen og opskriften på Kartoffelpizza med ost og rosmarin, den smager i særklasse godt.

Ingredienser til 4 personer 

Pizzadej
60 g hvedesurdej eller 15 g gær
ca. 4 dl vand
650 g tipo 00 hvedemel
12 g uraffineret flagesalt

Fyld til pizza
150 g gedefriskost
100 g mascarpone
150 mozzarella
4-5 stilke frisk rosmarin
4-5 kartofler med skræl
1 fed hvidløg
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
4 spsk trøffelolie
Uraffineret flagesalt

Fremgangsmåde
Rør surdej eller gær ud i vandet, tilsæt melet lidt ad gangen under omrøring og tilsæt saltet sammen med den sidste portion mel. Drys lidt mel på bordet og kom dejen ud på bordet.
Ælt den grundigt i ca. 6-7 minutter, til den er glat og sej. Dæk dejen til med et vådt viskestykke og lad den hæve lunt i 3-4 timer. Slå derefter dejen ned og form den til 4-5 kugler. Læg dejkuglerne på en meldrysset plade, dæk dem til med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i min. 2 timer på køl.
Forvarm ovnen til maksimal varme på 250-300 grader. Hvis du har en pizzasten, så læg den med ind i ovnen til opvarmningen.

Mens ovnen bliver varm, så rør gedefriskost sammen med mascarpone. Riv mozzarellaen i strimler. Pluk og hak rosmarinen fint. Skrub kartoflerne rene og skær dem i 1 mm tynde skiver på
et mandolinjern. Vend dem med halvdelen af rosmarinen, hvidløg, salt og peber samt 3 spsk olivenolie. Drys mel på bordet og rul eller træk dejklumperne ud til en tykkelse på ca. 3-4 mm. Løft pizzabundene forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Fordel klatter af osthttps://www.madforlivet.com/boeger/boeger-om-sundhed/aamanns-groenne-koekken/ecreme og strimler af mozzarella henover bundene, læg kartoffelskiverne i lag lidt ind over hinanden, så de dækker hele bunden bortset fra en tynd kant hele vejen rundt og drys til sidst resten af rosmarinen henover.

Sæt pizzaerne i ovnen og bag dem i ca. 10-15 minutter, indtil kartoflerne er let gyldne og tilberedte.
Tag pizzaerne ud og fordel en smule trøffelolie over kartoflerne og giv dem et let drys salt, og de er klar til servering.

Har du dårlig tid, så prøv denne opskrift på Sund pizza og en hurtigere pizzadej
Her kan du læse min omtale af bogen Adam Aamanns grønne køkken
Her kan du finde opskriften på Stegt spidskål med æbler, dild og hasselnødder
Her kan du også finde den delikate opskrift fra en tidligere udgivelse på Adam Aamanns hønsesalat 
Lever du glutenfrit, så kan du her finde opskriften på en suveræn og sprød Glutenfri pizza
Her kan du læse mere om kartofler og resistent stivelse
Her kan du finde opskriften på små grønsagspizzaer

Var du tilfreds med denne opskrift på Kartoffel pizza med ost og rosmarin? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.