Økologi – stol trygt på Ø mærket

Forsiden Viden og Forskning Oekologi - stol trygt paa Oe -maerket. Salget af oekologiske varer boomer, og den oekologiske holdning og livsstil har fået et sjaeldent set tag i danskerne

     6
Oekologi - stol trygt paa Oe -maerket

Økologi – stol trygt på Ø mærket. Salget af økologiske varer boomer, og den økologiske holdning og livsstil har fået et sjældent set tag i danskerne. Det presser det konventionelle landbrug, der i mange tilfælde forsøger at lægge sig tæt opad de økologiske i mærkning og sprogbrug med deres konventionelt producerede produkter. Vi har et stærkt dansk Ø mærke, og økologi kan ikke gradbøjes. Køber du varer med det røde Ø mærke, så kan du stole 100% på, at fødevaren er dyrket økologisk uden brug af pesticider, GMO eller anden uønsket kemi.

Miljø- og Fødevareministeriet har netop i samarbejde med YouGov undersøgt markedet for økologiske varer, og deres rapport viser med stor tydelighed, at vi trygt kan stole på det røde Ø mærke og produktionen af økologiske fødevarer i Danmark. Kontrollen fungerer perfekt, og det er yderst sjældent, at Fødevarestyrelsen finder uoverensstemmelser, når de kontrollerer økologiske produkter og produktioner i Danmark.

DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen undersøger løbende, om økologiske fødevarer indeholder rester af sprøjtegifte, og heldigvis sker det yderst sjældent. Derimod findes der rester af sprøjtegifte i 67% af konventionel frugt og i 39% af konventionelle grønsager. Konklusionen er, at økologiske produkter holder hvad de lover, at Fødevarestyrelsens økokontrol fungerer upåklageligt, og må ses som en væsentlig årsag til, at du kan stole trygt på økologien og på det økologiske Ø mærke som din garanti for næringsrige fødevarer uden rester af pesticider og andre sprøjtegifte eller uønsket kemi. De skrappe kontroller er netop med til at beskytte det røde Ø mærke som vores garanti for rene, økologiske fødevarer.

Derfor; for din egen, din families og for miljøets skyld, så vælg økologisk, hver gang du handler. Økologiske råvarer er ikke alene mere næringsrige, de er også fri for GMO (genmodificerede organismer), glyphosat, pesticider og andre potentielt sygdomsfremkaldende kemiske substanser.

Kilder:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle%20publikationer/Pesticidrapport%202015.pdf
http://landbrugsavisen.dk/myte-aflivet-ikke-flere-svampe-i-%C3%B8ko-korn
Du kan læse mere om økologi på ministeriets hjemmeside, du kan læse EFSAs rapporten her  og du kan læse Samvirkes artikel her 

Du kan læse artiklen Pesticider, Samvirke og Fødevare Landbrug HER
Du kan læse artiklen Hvordan kan man være imod økologi? HER
Du kan læse mere om pesticiders indvirkning på børns hjerner HER
Du kan læse, hvad der skete med familier, der begyndte at spise økologisk HER
Læs om den nye pesticid- og vandlov, der tillader landbruget at anvende flere pesticider HER
Du kan læse mere om, hvorfor det er bedst at spise økologisk HER
Læs om, hvordan den konventionelle fødevareindustri lukrerer på økologien HER
Du kan læse mere om, hvordan økologisk levevis kan gavne samfundsøkonomien HER
Du kan læse om, hvordan økologiske fødevarer er blevet meget billigere HER
Du kan læse mere om cocktaileffekten HER

Var du tilfreds med denne artikel om Økologi – stol trygt på Ø mærket? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.