Bøf uden kød

8 okt, 2018 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Bøf uden kød. Har du prøvet en god vegetarbøf eller plantebøf? Her får du opskriften på vegetariske plantebøffer, der smager virkelig godt og er fantastisk lette at lave. De er fiberrige, næringsrige, velsmagende, mættende, billige og klimavenlige, og er derfor en sund og god erstatning for oksekødsbøffen og svinekoteletten. Jeg kan kun sige; prøv dem.

Ingredienser til 6 mindre bøffer eller 5 større

200 g gulerødder
100 g porre
1 rødløg
4 fed hvidløg
½ chili
2 æg (eller æggeerstatning af 2 spsk hele hørfrø, kogt i ½ l vand i 20 minutter og siet)
2 spsk hakkede krydderurter, fx. timian, oregano og persille
2 spsk hummus (kan udelades)
1 spsk Tamari sojasauce
50 g fine havregryn
3-4 spsk groft rismel, quinoamel eller linsemel
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk lime- eller citronsaft
fintrevet skal af ½ citron
Uraffineret salt og friskkværnet peber

jomfrukokosolie eller ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Rengør og riv gulerødderne. Rengør og snit porrerne fint, hak løg, hvidløg og chili. Svits porrer, løg, hvidløg og chili i ekstra jomfruolivenolie i et par minutter.
Bland de svitsede grønsager med krydderurter, hummus, æg eller hørfrøskum, jomfruolivenolie, havregryn og mel. Juster konsistensen med mel, den kan variere afhængig af vandindholdet i gulerødderne. Tilsæt herefter lime- eller citronsaft, soja samt salt og peber.

Stil farsen på køl i en times tid, smag den til og vurder om konsistensen er tilpas fast, så der kan formes fem, seks bøffer. Er den for blød, så tilsættes lidt flere havregryn eller mel, ligesom du kan krydre den mere. Kom lidt god olivenolie på hænderne, form forsigtigt bøfferne, vend dem i havregryn og steg dem på panden i kokosolie eller jomfruolivenolie i cirka 6 minutter på hver side. Så er de klar til servering og er optimale med en god salat og bagte rodfrugter til eller i en god burgerbolle med masser af grønt. 

Du kan finde opskriften på selleribøffer HER
Du kan finde opskriften på blomkålsfrikadeller HER
Du kan finde opskriften på Grønne frikadeller med Puy linser HER
Du kan finde opskriften på Kålsalat med kokosdressing HER 
Du kan finde opskriften på Stegte rosenkål med feta HER
Du kan læse artiklen om, at danskerne spiser mindre kød HER
Du kan læse mere om frikadeller HER 
Du kan finde opskriften på grove burgerboller HER
Du kan finde opskriften på glutenfri burgerboller HER

Var du tilfreds med denne artikel Vi spiser mindre kød? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!