Æbleflæsk med rødløg og timian

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Aebleflaesk med roedloeg og timian er en traditionel dansk ret, som smager. Aebleflaesk kan serveres til frokost på et stykke rugbroed eller som en aften ret med lidt groent.

     5
Aebleflaesk med roedloeg og timian

Æbleflæsk med rødløg og timian er en traditionel dansk ret, som smager. Jeg kan varmt anbefale dig at anvende økologiske råvarer, så får du både et sundere resultat og en bedre smag. Æbleflæsk kan serveres til frokost på et stykke rugbrød eller som en aften ret med lidt grønt. Opskriften følger traditionerne, men jeg har tilladt mig at tilsætte lidt timian, for det går så fint sammen med smagen af æbler og rødløg.

Ingredienser til 2 personer

1 pakke økologisk bacon eller et stykke økoflæsk, som du selv skærer af
1 rødløg
3-4 æbler
1 lille bundt frisk timian
Uraffineret salt og friskkværnet peber
2 stykker godt rugbrød

Fremgangsmåde

Steg bacon eller flæsk på panden. Tag det af og læg det på et par stykker køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt. Rengør løg og æbler og skær dem i grove skiver eller tern. Steg løg og æbler i det tiloversblevne baconfedt på panden eller i smør og smag til med frisk timian, salt og peber, når æblerne er færdigstegte. Fordel Æbleflæsk på rugbrødet, læg en eller to skiver bacon eller flæsk over og pynt med æblestykker og frisk timian. Velbekomme.

Du kan læse mere om, hvorfor æbler er så sunde HER  
Du kan finde opskriften på Æblesmør HER
Du kan finde opskriften på sund, glutenfri og delikat Æbletærte HER
Du kan finde opskriften på gammeldags Æblekage HER 
Du kan finde opskriften på Æblemuffins HER
Du kan finde opskriften på lune rodfrugter med æbler HER
Du kan finde opskriften på Rosenkålsalat med æbler HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Æblelæsk med rødløg og timian? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.