Æblesmør

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Snacks og Mellemmåltider Aeblesmoer er velegnet til at smoere på broedet. Aeblesmør er let at tilberede, og det kan let smoeres paa madpakkemadder eller anvendes som tilbehoer til salater, vildt, fjerkrae eller andre retter

     10
Aeblesmoer

Æblesmør har ikke som sådan noget med smør at gøre, men navnet kommer af, at Æblesmør er velegnet til at smøre på brødet. Æblesmør er let at tilberede, det kan opbevares på glas i køleskabet i en god uges tid, og det kan let smøres på madpakkemadder eller anvendes som tilbehør til salater, vildt, fjerkræ eller andre retter. Det smager fantastisk dejligt og friskt, og du kan se på den lille video herunder, hvor let det er at lave.

Ingredienser til 2 glas a’ 2,5 dl

600 g skrællede æbler
1 dl vand
Skal og saft fra en økologisk citron
Lidt reven ingefær
Vanille fra ½ stang eller 1 tsk vanillepulver
5-6 mynteblade

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og skær dem i skiver eller mindre stykker. Kog dem med vandet i 45 minutter ved svag varme. Rør jævnligt, og når æblerne er kogt helt ud, tages de af varmen.
Herefter tilsættes ingefær, vanille, citronsaft og –skal samt finthakket mynte. Rør æblesmørret grundigt sammen og hæld det på glas. Æblesmør kan nydes på et stykke brød eller som tilbehør til grønsager, salater, vildt, fjerkræ eller lam.

Du kan se på videoen  herunder, hvor let det er at lave Æblesmør:

 

Lige nu er det æbletid, og måske har du lyst til at prøve denne enkle opskrift, som jeg kalder Æblesmør? DEL gerne, for det smager fantastisk dejligt på brød eller som tilbehør til aftensmaden, og du kan finde hele opskriften her, der iøvrigt intet har med smør at gøre, men derimod smøres på brødet, deraf navnet https://www.madforlivet.com/opskrifter/sunde-snacks-og-mellemmaaltider/aeblesmoer/

Opslået af Anette Harbech Olesen (Madforlivet.com) på 18. september 2017

 

Du kan læse mere om, hvorfor æbler er så sunde HER  
Du kan finde opskriften på sund, glutenfri og delikat Æbletærte HER
Du kan finde opskriften på gammeldags Æblekage HER
Du kan finde opskriften på Æblemuffins HER
Du kan finde opskriften på lune rodfrugter med æbler HER
Du kan finde opskriften på Rosenkålsalat med æbler HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.