Stress og angst – redskaber til håndtering

Forsiden Viden og Forskning Stress og angst – redskaber til håndtering

     4
Stress og angst - redskaber til haandtering

Vi er allesammen påvirkede af det ,der sker lige nu. Ensomhed, stress, angst og frygt påvirker mange, og en en helt ny Megafon undersøgelse, foretaget af TV2, viser, at hver femte af os, frygter for vores fremtidige jobsituation. Stress og angst kan påvirke immunforsvaret negativt, og her kan du læse mere om, hvad du selv kan gøre for at imødegå det.

Hver femte dansker frygter for deres fremtidige jobsituation. Det viser en Megafon undersøgelse, foretaget af TV2. Hver eneste af os påvirkes af det der sker lige nu i et eller andet omfang. Corona situationen kan være særdeles udfordrende; ensomhed, stress, angst og frygt kan få lov at fylde uhensigtsmæssigt. Vi kan frygte for vores kære, for os selv og for tidshorisonten i det hele. Mange bliver også ramt hårdt økonomisk af denne situation, og det kan øge graden af stress og frygt for, hvordan det skal gå.

En lille grad af stress og frygt er helt naturligt, men langvarig stress og frygt kan påvirke vores immunforsvar negativt og dermed sænke vores modstandskraft og dræne os for energi. Stress og frygt kan hæmme vores evne til at tænke klart og kreativt, det kan faktisk også påvirke vores mad- og motionsvaner samt vores forhold til andre mennesker.

Lige nu står vi overfor en hidtil ukendt trussel, der har vendt vores liv, som vi kender det, på hovedet. For at undgå, at denne situation kommer til at påvirke dig negativt på grund af stress og angst, så kan jeg anbefale, at du forsøger at imødegå det med afstressende tiltag, eksempelvis meditation, gå meditation, Mindfullness eller Yoga, Tai Chi eller Chi Gong. Find ud af, hvad der virker for dig og prioriter det hver dag. Ved at tømme hovedet for tanker og ved at komme i tæt kontakt med din inderste kerne, vil du kunne finde ekstra styrke til at komme helskindet igennem denne udfordrende tid. Vores tanker, tro og overbevisninger påvirker nemlig vores fysiske krop, og jo før disse aspekter inddrages i vores håndtering af denne udfordrende situation, jo bedre. Vi besidder enorme ressourcer, der kan hjælpe os – helt uden bivirkninger. Vi skal bare aktivere dem, og meditation er en vej dertil.

Vores hjerne er fantastisk, den er neuroplastisk og former sig efter den måde vi lever og spiser på. Og det er altså ikke sukker, cola, hvidt brød og fast food hjernen trives og udvikles på. Forarbejdet og sukkerrig mad kan påvirke din udnyttelse af hjernens kapacitet og muligheder negativt, og indføring af gode, økologiske råvarer, masser af grønsager og sunde fedtstoffer, suppleret af vitaminer, mineraler og fiskeolie af høj kvalitet kan have meget stor positiv betydning for vores indlæringsevne, koncentrationsevne og velbefindende.

Så vil du gerne godt igennem denne udfordrende situation og udnytte din hjernes fantastiske muligheder for at hjælpe dig, så kan det anbefales at du indfører gode, sunde vaner og rutiner. For eksempel:

  1. Indfør en daglig stillestund, meditation eller Mindfullness
  2. Spis god og næringsrig, økologisk mad. Sørg for en stabil energitilførsel ved at spise både grønsager, sundt fedt og gode proteiner til hvert eneste måltid.
  3. Drik rigeligt med vand i løbet af dagen og undgå sodavand og andre sukkersødede læskedrikke
  4. Suppler med gode vitaminer og mineraler samt en fiskeolie af høj kvalitet. Læs mere via linket herunder
  5. Dyrk motion hver dag, enten Tai Chi, Chi Gong, yoga, løb, travetur, cykeltur eller andet
  6. Indfør gode søvnvaner. Læs mere via linket herunder
  7. Lav noget hver dag, der gør dig glad

Til spørgsmålet om tro kan helbrede, vil jeg svare et personligt rungende JA. Såvel det du spiser som det du tænker har stor betydning for din sundhed, og dine overbevisninger påvirker din indre biokemi og afspejler sig i dine handlinger. Vi ved det måske egentlig godt alle sammen, men denne tilgang til sundhed eller sygdom har været overset og negligeret i alt for mange år. Du har redskaberne lige ved hånden, de er helt gratis og bivirkningsfri, og savner du hjælp til at føre redskaberne ud i livet, så kan du opsøge en kompetent og dygtig psykoterapeut. Brug din indre helbredende kraft , eller søg hjælp til det, og anvend den så vidt muligt til at håndtere stress og angst. Ønsker dig og dine alt godt.

Her kan du læse mere om Den bedste psykoterapeut – Skafsgaard psykoterapi
Her kan du læse, hvordan du får et stærkt immunforsvar helt naturligt 
En god nattesøvn er også afgørende for, at du kan udnytte din hjernes fulde potentialer. Det kan du læse mere om HER
Her kan du læse, hvordan meditation styrker dit immunforsvar
Her kan du læse mere om betydningen af vitaminer og mineraler 
Du kan læse mere om The Bliss point HER
Du kan læse mere om sammenhængen imellem kemi i maden og overvægt HER
Du kan læse mere om økologiske grønsager er sundere end konventionelle HER
Du kan læse mere om, hvordan pesticider skader børns hjerner HER 
Du kan læse mere om, hvordan god og sund mad fremmer humøret HER

Denne artikel er tænkt som inspiration til alle, der har lyst til at indhente viden og redskaber til sund levevis. Artiklens indhold kan ikke anvendes som erstatning for lægelig behandling eller diagnose. Har du længerevarende symptomer eller alvorlige lidelser, bør du altid konsultere din læge.

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.