Bønnesalat – opskrift på antinflammatorisk bønnesalat

19 dec, 2021 | Ikke kategoriseret, Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Denne opskrift på antiinflammatorisk bønnesalat er både velsmagende og enkel. Bønnesalaten er fyldt med næring, den er antiinflammatorisk og glutenfri, og den mætter godt. Du kan anvende frosne eller friske grønne bønner eller asparges – eller begge dele, afhængig af sæson og præferencer.

Ingredienser bønnesalat til 4 personer

1/2 salathoved
100 g frisk spinat
36 grønne bønner eller 8 asparges
1 squash
50 g blåbær
40 g Chedderost (kan udelades)
3 spsk græskarkerner
Krydderurter, krydderurteblomster eller squashblomster til pynt
Dressing:
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 tsk Dijon sennep (evt med lidt honning)
Saften af 1/2 citron
Frisk eller tørret basilikum eller oregano
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde – sådan laver du bønnesalaten

Skyl, riv eller skær salaten og spinaten i mindre stykker og fordel den i et fad eller en skål. Skyl squashen, skær den i tynde skiver og bag den med ekstra jomfruolivenolie, salt og peber i 12 minutter ved 190 grader. Optø og skyl bønner og/eller rengør aspargesene og knæk det nederste af. Damp dem i et til to minutter over kogende vand, afkøl og fordel dem over salaten sammen med de afkølede squashskiver. Skyl blåbær, og skær osten i mindre stykker og fordel.

Pisk dressingen sammen og hæld den over hele salaten. Lad salaten trække i cirka ti minutter og pynt med græskarkerner, krydderurter og/eller krydderurteblomster, og salaten er klar.

Her kan du finde opskriften på Råkostsalat – verdens bedste med rødbeder og gulerødder 
Her kan du finde opskriften på grønne frikadeller
Du kan finde opskriften på bøf uden kød

Se også min oversigt over andre glutenfri retter og mine antiinflammatoriske opskrifter.

Var du tilfreds med denne opskrift på Antiinflammatorisk Bønnesalat? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende og sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!