Broccolisalat med gulerodsdressing

9 nov, 2021 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Broccoli hører til kategorien: verdens sundeste grøntsager. Denne salat med broccoli er mættende, antiinflammatorisk, næringsrig og fyldt med sunde fibre. Prikken over i’et er den skønne, fyldige gulerodsdressing. Salaten er let at tilberede, passer til alle typer kød og postejer og smager forrygende godt. Broccolisalaten er glutenfri, mælkefri, vegetarisk og selvfølgelig sukkerfri.

Ingredienser broccolisalat til 4 personer

1 broccolihoved med stok
8-10 stængler grønkål eller anden kål
2 rødløg
Saft af 1 citron
4 store kartofler
Dressing
3-4 gulerødder
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 spsk. appelsinsaft
1 tsk. gurkemeje
1 dl kokosmælk eller mandelfløde
Vand til justering af konsistensen
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Sådan laver du broccolisalaten

Rengør og findel broccolihovedet i små, fine buketter. Skræl stænglen og skær den i fine, små firkanter. Damp både buketter og stængelstykker i cirka 3 minutter. Lad dem køle af. Skræl kartoflerne, skær dem i små firkanter, og kog dem, til de er møre. Lad dem køle af. Skræl rødløgene, skær dem i fine både, og mariner dem 10 minutter i citronsaften. Skyl grønkålen, dup den tør, og rib kålen af stænglerne. Hak kålen fint som persille.

Til dressingen dampes gulerødderne og blendes med de øvrige ingredienser til en homogen, lidt tyktflydende dressing. Du kan justere konsistensen med vand. Bland salaten, og anret alle ingredienser smukt i en skål. Server med dressing.

Ønsker du at anvende broccolisalaten som et fuldt, nærende måltid, kan du tilsætte kogte puy linser.

Anden inspiration

Her kan du finde opskriften på Salat med kål og æbler
Du kan finde opskriften på Salat med rødbeder og brombær
Du kan finde opskriften på salat med bønner
Du kan finde opskriften på grønne frikadeller
Du kan finde opskriften på bøf uden kød

Se også mine andre glutenfri opskrifter og få mere inspiration til lækkert antiinflammatorisk mad.

Var du tilfreds med denne opskrift på Broccolisalat med gulerodsdressing? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!