økologi
Kan Hjerne og Tro Helbrede?

Kan Hjerne og Tro Helbrede?

Vores tanker, tro og overbevisninger påvirker vores fysiske krop, og jo før disse aspekter inddrages i behandlingen af sygdomme i Danmark, jo bedre,
for vi besidder enorme ressourcer, der kan hjælpe os – helt uden bivirkninger.

læs mere
Overvægt – er det noget i maden?

Overvægt – er det noget i maden?

Spiller al den kemi, som vi putter i mad, emballager og plejeprodukter en rolle i forhold til udvikling af fedme? Noget tyder på, at disse stoffer potentielt kan påvirke vores hormonsystem, i særlig grad den fine regulering af sult og mæthed. Du kan i denne artikel læse om den seneste forskning indenfor området.

læs mere
Antiinflammatorisk levevis redder liv

Antiinflammatorisk levevis redder liv

Antiinflammatorisk levevis kan redde menneskeliv, det viser et overbevisende, svensk forskningsresultat. Den antiinflammatoriske levevis kan således hjælpe os og forebygge sygdomme, for høj inflammationsgrad indgår i udviklingen af stort set alle de sygdomme, som vi danskere lider af idag.

læs mere
Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de læger og det sundhedsvæsen, der skal hjælpe os, hvis vi bliver syge. God og nærende mad er selve grundlaget for en sund krop, hvornår mon lægen begynder at ordinere mad som medicin?

læs mere
Kan vitaminer og mineraler beskytte dig?

Kan vitaminer og mineraler beskytte dig?

Kan vitaminer og mineraler beskytte dig og hjælpe immunforsvaret mod c*vid? En gennemgang af den foreliggende forskning indenfor mikronæringsstoffers betydning for udvikling af infektioner og c*vid, tegner et billede af, at særligt D vitamin, selen og zink kan være en del af forklaringen på den ofte voldsomme immunrespons, der gør, at denne sygdom kan blive dødbringende.

læs mere
Tre hyppige madfælder

Tre hyppige madfælder

En fødevare er ikke altid det, den giver sig ud for at være. Derfor kan du her læse om tre hyppige madfælder, og hvad du kan vælge istedet. Kvaliteten af den mad, du vælger at spise hver dag, har overordentlig stor betydning for din indre biokemi, balance og styrke.

læs mere
Fakta om sellerijuice

Fakta om sellerijuice

Selleri juice har været genstand for stor opmærksomhed på det seneste. Selleri juice anprises som en veritabel sundhedsbombe, der kan bekæmpe stort set alle lidelser, og jeg har derfor sat mig for at kigge nærmere på, hvad videnskaben egentlig siger om selleri juice og de potentielle sundhedsfordele, der kan ligge i at drikke selleri juice.

læs mere
De værste tarmskurke og irritabel tarm

De værste tarmskurke og irritabel tarm

Lider du af irritabel tarm, oppustethed eller andre fordøjelsesudfordringer, så velkommen i klubben af mere end en million danskere. Måske skyldes dine gener glutenholdig mad, vanskeligt fordøjelige proteiner, fibre eller kulhydratforbindelser som eksempelvis fruktaner? Her i artiklen finder du helt ny viden.

læs mere
Din vigtige tarmbiota

Din vigtige tarmbiota

Noget af det vigtigste for din sundhed er en velafbalanceret og mangfoldig tarmbiota. Tarmbiotaen er et udtryk for de cirka to kilo mikroorganismer, du har i dit tarmsystem. De koder indirekte og modulerer dit immunforsvar, hormon- og nervesystem. Derfor kan det betale sig at være opmærksom på at stimulere den hver dag.

læs mere
Aubergine frikadeller

Aubergine frikadeller

Aubergine frikadeller er superlækre og lette at tilberede. Du kan servere dem med en fyldig salat og en god pesto eller med bagte rodfrugter. Det er let og velsmagende aftensmad, men husk at lave ekstra af de skønne aubergine frikadeller, så du også har til frokost næste dag.

læs mere
Tre hyppige madfælder

Vi kan spare liv og milliarder ved at spise sundere

Vi danskere kan spare liv og milliarder ved at spise sundere. Det konkluderer en helt ny rapport, udarbejdet af forskere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på vegne af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi kender alle til de danske kostråd, og særligt de seneste grønnere og mere klimavenlige forslag er blevet populære. Det lader også til, at en grønnere levevis med mindre kød, kødpålæg og salt vil kunne øge livskvaliteten og spare såvel menneskeliv som milliarder.

læs mere
Type 2 diabetes – spis dig fra type 2 diabetes

Type 2 diabetes – spis dig fra type 2 diabetes

Fedmekirurgi fremhæves i et helt nyt studie som den mest effektive kur mod type 2-diabetes. Er det ikke en total falliterklæring og accept af den glidebane i kvaliteten af vores mad, som vi har oplevet igennem de seneste år. Mon ikke tiden er til at tage sagen i egen hånd, kræve gode, næringsrige råvarer på supermarkedernes hylder og lære os selv og vores børn at lave god mad fra bunden. For det KAN lade sig gøre at spise sig fra type 2-diabetes, men det kræver en indsats i dagens Danmark, hvor medicin og nu også fedmeoperationer tilbydes som nemme løsninger.

læs mere
Har vi rent drikkevand i hanerne?

Har vi rent drikkevand i hanerne?

Kan vi drikke vand fra vandhanen og være sikre på ikke at få uønskede rester af pesticider og svampemidler indenbords? Det strammer til, for der lukkes mere end 100 boringer årligt på grund af netop pesticidrester, og det bliver mere og mere vanskeligt at finde nye steder at bore, hvor grundvandet er rent.

læs mere
Så rens da det vand…

Så rens da det vand…

Nu går den ikke længere. Det danske grundvand og drikkevand er forurenet med pesticidrester, svampemidler og andre hormonforstyrrende stoffer. Så der er behov for handling på dette område, fru miljøminister, så det fortsat er sundhedsmæssigt forsvarligt at drikke vand fra hanen i Danmark.

læs mere
Depression og angst – se på tarmbiota og inflammationsgrad

Depression og angst – se på tarmbiota og inflammationsgrad

Det er trist at opleve, at så mange børn og unge får en diagnose på psykisk sygdom som eksempelvis angst, depression og ADHD. Hvorfor stiger antallet af psykisk syge børn og unge så drastisk, en udvikling, der har været særligt fremherskende igennem de senest otte til ti år? Et bud kunne være vores levevis, for ny forskning tegner også et billede af, at tarmbiotaens konstitution samt graden af inflammation i tarm og hjerne kan spille en afgørende rolle. Læs med her…

læs mere
Overvægt – årsag søges?

Overvægt – årsag søges?

Sundhedsstyrelsens forslag til nye retningslinjer om opsøgende fedmebehandling af danske borgere har mødt modstand hos de praktiserende læger, og bevirket, at DSAM har forladt arbejdsgruppen. DSAM finder Sundhedsstyrelsens retningslinier forældede og mener tillige, at strategien er udtryk for ufin og uetisk indblanding i privatlivets fred. Jeg er enig. Læs med her…

læs mere
Jordbær – verdens bedste jordbær

Jordbær – verdens bedste jordbær

Jordbær er super sunde, og jeg kan kun på det varmeste anbefale, at du finder en økologisk gårdbutik og jordbæravler i dit område, og tager familien med derud. Det er en god og stor oplevelse at se, hvor maden kommer fra, og opleve at kvalitet og friskhed vitterlig har stor betydning, også når vi taler mad og afgrøder. Se links herunder og bor du andre steder i landet, så søg på Google efter økologiske jordbær og selvpluk eller køb.

læs mere
Naturlig hjælp til børn med eksem

Naturlig hjælp til børn med eksem

Eksem er en kløende og inflammatorisk hudlidelse. De sidste 30 år har flere og flere børn fået diagnosen børneeksem, og det kan være en stor hjælp til dit barn at finde årsagen til eksemen. Sundhedsplejerske Anette Straadt giver dig i denne artikel flere bud på mulige årsager.

læs mere
Aubergine Shakshuka

Aubergine Shakshuka

Aubergine shakshuka er en let, lækker og velsmagende ret, der er velegnet til såvel børn som voksne. Retten stammer fra israel, hvor den serveres til morgenmad. Det kan du også prøve, men den er ligeså skøn som enten en frokost eller aftenret.

læs mere
Knoglesund — hele livet

Knoglesund — hele livet

Alt for mange kvinder og mænd over 50 år udvikler knogleskørhed. Vi har derfor behov for viden om, hvad vi selv kan gøre i relation til god mad og skræddersyet motion for at bevare sunde knogler – hele livet. Hvilke faktorer medvirker — og hvilke modvirker — sunde knogler? Derfor har jeg skrevet bogen Knoglesund – hele livet. Læs med her og hent inspiration til naturlige, knoglesunde tiltag.

læs mere
Prioriter økologi og undgå hormonforstyrrende stoffer

Prioriter økologi og undgå hormonforstyrrende stoffer

Vi kender ikke konsekvenserne af det stærkt øgede antal af pesticidrester, tungmetaller og andre kemiske stoffer, som vi udsættes for hver dag. Noget tyder på, at de både kan forstyrre vores hormonelle balancer, men måske også påvirke vores intelligens og sygdomsrisiko. Derfor er der al mulig god grund til at læse med her, for det kan i den grad betale sig at prioritere økologiske råvarer i dit liv og dagligdag.

læs mere
Det Kærlige Måltid

Det Kærlige Måltid

Det Kærlige Måltid er en velgørende organisation, der tilbereder og leverer måltider til familier, der er ramt af akut sygdom eller på anden måde er i midlertidig nød. Det er velgørende arbejde af allerhøjeste kaliber, hvor unge frivillige laver mad til midlertidigt kriseramte familier. På denne måde opnåes der en positiv kombinationseffekt, hvor både kriseramte familier hjælpes med sund mad, men hvor også mange unge mennesker kan finde mening og læring.

læs mere
Grundvandet er forurenet med svampemidler

Grundvandet er forurenet med svampemidler

En ny rapport dokumenterer, at rester af lovlige sprøjtegifte er havnet i vores grundvand. Det er første gang forskerne med hundrede procents sikkerhed kan slå fast, at landbrugets anvendelse af svampemidlet 1,2,3 -triazol havner i grundvandet. Flere steder er mængderne over den tilladte grænseværdi. Resultaterne er dybt bekymrende.

læs mere
Bagte rodfrugter – Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

Bagte rodfrugter – Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

Bagte rodfrugter er noget så nemt at lave, også til flere dage ad gangen, og denne version med krydderurter og hummus passer både til lidt let aftensmad, men også som en lækker frokostret. De fleste børn kan lide bagte rodfrugter, og derfor er det en god ide at lave denne ret engang imellem, for den tilfører fibre og næring til både din og dine børns maver.

læs mere
Tre sundheds trends 2020

Tre sundheds trends 2020

De tre nye sundhedstrends, der hitter i 2020 bæres af en stærkt stigende bevidsthed om selv at tage ansvar for egen sundhed. Mange danskere har fået interesse for sund mad, bæredygtig levevis og individuelt tilpasset motion, og det ser ud til at blive fremtidens medicin.

læs mere
Nyt om gluten

Nyt om gluten

Der er stigende opmærksomhed på gluten som en mulig kilde til irritabel tarm. Gluten er et vanskeligt fordøjeligt protein, og rigtig mange mennesker oplever i perioder af livet, at fordøjelsen og tarmen udfordrer dem med blandt andet oppustethed, ubehag eller andre former for irritation. Indtag af gluten eller fibre fra glutenholdig mad kan være en mulig årsag. Læs med her…

læs mere
Diabetes og økologi

Diabetes og økologi

Meget tyder på, at økologisk levevis kan forebygge diabetes og muligvis også andre sygdomme. Lad os få meget mere forskning og fokus på det, men indtil da; prioriter økologi, når du køber ind. Der er nemlig kun fordele. Læs med her…

læs mere
Køb økologiske clementiner

Køb økologiske clementiner

Clementiner, mandariner og andre citrusfrugter hører julen til, men konventionelle citrusfrugter sprøjtes rigtig meget, vel primært for at undgå svampe- og insektangreb. De konventionelle citrusfrugter overfladebehandles desuden med voks og kan indeholde det skadelige stof chlorpyrifos. Små børn er særligt udsatte. Køb derfor økologisk hver gang.

læs mere
Den spegede sag om æg og kolesterol

Den spegede sag om æg og kolesterol

Æg har igennem en årrække været dømt ude, hvis du havde forhøjede kolesteroltal. Disse mangeårige anbefalinger har været baseret på en formodning om, at kolesterolet i æggene ville øge kolesterolet i blodet. Det viser undersøgelser helt tilbage fra 1993 og 2004, at det gør de ikke.

læs mere
Uvildighedens betydning i sundhedsdebatten

Uvildighedens betydning i sundhedsdebatten

Er det ikke et rimeligt ønske, at vi skal kunne have tillid til den forskning, de råd og de beslutninger, som træffes og tilbydes af det offentlige? At officielle kostråd, lægens anbefalinger og beslutninger om, hvordan midlerne anvendes, er baseret på et uvildigt grundlag, uafhængigt af monetære interesser men med øje for, hvad der er ubetinget bedst for den enkelte dansker?

læs mere
Roundup forbydes i flere EU lande

Roundup forbydes i flere EU lande

Roundup og glyphosat mistænkes for at være kræftfremkaldende. Alligevel er det det mest anvendte sprøjtemiddel i Danmark, og de fleste danskere har rester af glyphosat i deres urin. Der er glyphosat i vores grundvand og drikkevand, hvornår forbyder landets politikere dette skadelige stof?

læs mere
Økologi kan brødføde verden

Økologi kan brødføde verden

Vi hører igen og igen, at omlægger vi til økolog, så dør halvdelen af verdens befolkning. Men det passer ganske enkelt ikke, for det forholder sig lige modsat – økologi kan brødføde verdens befolkning og samtidig gøre kloden til et bedre og renere sted at leve.. Læs med her

læs mere

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!